Scrisori către Moș Crăciun: Am luat chiar cele mai mari note din clasă, sunt prima în clasa mea  

Dragă Moș Crăciun,  

Ce mai faci? Sper că ai avut un an mai ușor decât mine și surioarele mele. Noi stăm departe, într-un sat fără semnal, dar cu mult glod pe jos de fiecare dată când plouă sau ninge. A fost școala online la care eu nu am participat, dar am completat fișe în fiecare săptămână. Mai mult am ajutat-o pe mama să aibă grijă de surorile mele mai mici, să facă curățenie și mâncare.  

Tata lucrează cu ziua în construcții și încearcă să aibă grijă de noi, să avem hăinuțe și rechizite pentru școală. Noroc că acum merg la școală și înțeleg mult mai bine lecțiile. Mai ales la limba engleză care este materia mea preferată. Oricum mă mai ajută mama la teme, pentru că nu mă descurc singură cu toate. Temele mi le fac în pat pentru că nu am măsuță la care să scriu. Casa noastră are doar două camere, într-una stau eu cu surioarele mele. Pe pat avem și păpușile cu care ne jucăm, eu am doar două de care am mare grijă. Una am primit-o anul trecut de la tine, Moș Crăciun. M-am jucat mult cu ea, dar este foarte, foarte mică. Poate am primit o păpușă așa de mică pentru că nu am ascultat-o pe mama îndeajuns.  

Anul ăsta îmi doresc tot o păpușă, dar în set cu biberon și hăinuțe. Am fost cuminte, am ajutat-o pe mama și am luat și note mari. Am luat chiar cele mai mari note din clasă, sunt prima în clasa mea și am fost și responsabila clasei.  

Sper să nu le uiți nici pe surioarele mele care vor tot jucării și păpuși. Oricum o să ne jucăm împreună. 

Cu drag,  

Lavinia, 10 ani, clasa a III-a, Pădureni