Scrisori către Moș Crăciun: Eugen vrea să construiască o casă cu baie

Dragă Moș Crăciun, 

Eu sunt Eugen și am 10 ani. Iau mai mult nota B, dar iau și FB din când în când. Eu aș vrea să învăț mai bine, dar de pe telefoane era greu în școala online. Până au venit tabletele, învățam toți trei de pe telefonul mamei. 

Ah, am uitat să-ți spun că am doi frați: Nicu și Cosmina. Nicu a trecut deja clasa a V-a și nu mai primește masă la școală. Așa că eu și Cosmina mâncăm jumătate de porție, ca să îi aducem lui Nicu o porție întreagă. În schimb, el ne ajută la teme. E un troc modern, așa îi spune Nicu. Fratele meu e foarte deștept.  

Mama nu are cum să ne ajute la teme, pentru că are doar patru clase. Ei i-a plăcut mult școala, dar părinții nu au lăsat-o să termine. Uneori fugea de acasă și se furișa în clasă ca să mai prindă măcar puțin dintr-o lecție. Cred că de asta ne lasă pe noi așa mult. 

Iarna e frumos aici, la noi în sat. Ne dăm cu sania pe dealul de lângă gârlă, ne jucăm, mai mergem la mamaia. Anul trecut am fost foarte bucuros pentru că am primit trei utilaje de construcții mici. Tatăl meu e constructor, face case frumoase pentru alți oameni și am fost fericit că acum pot face și eu asta. Poate cândva voi putea construi o casă pentru noi, să nu mai stăm toți cinci într-o singură cameră. E foarte frumos să fim toți, dar uneori e greu, când învățăm toți trei în același timp. 

Tata e foarte ingenios. Vara trecută, ne-a construit un duș în curte din doar câteva bucăți de lemn și un butoi care încălzește apa când e soare. Eu aș vrea să ne putem spăla și iarna la fel, dar mama zice că în casă, în lighean, e mai confortabil. Tot acolo ne spălăm și pe dinți, deși seara mai luăm câte o felie de măr, să ne curățăm dinții. 

Îmi doresc să ajungi la mine și anul acesta, cu un TIR de jucărie. Așa voi putea căra toate materialele pentru casa pe care o voi construi. Poate reușesc să fac și o baie. Nicu și-ar dori mult una.  Și să nu uit, Cosmina vrea mașinuțe, pentru că mereu se joacă cu noi. Nu știu de unde vii, dar pe noi ne găsești aproape de București, în județul Ialomița. Mereu ne-ai găsit cu bine. 

Cu drag, 

Eugen