Scrisori către Moș Crăciun: Elias vrea un tren și pe tatăl lui acasă

Dragă Moș Crăciun,    

Mă cheamă Elias și am 10 ani. Materia mea preferată e matematica, pentru că-i cea mai ușoară. Nu am note bune la toate materiile, dar la matematică mă pricep. Acasă, suntem șase frați. Mama are grijă singură de noi, pentru că tata e plecat în Germania. Vorbesc cu el în fiecare zi la telefon, după școală, când el are pauza de masă. Nu vorbim prea mult, că el are pauză numa’ jumătate de oră. Mă întreabă cum a fost la școală, dacă am mâncat și gata. Pe urmă vorbește puțin și cu mama și cu frații mei.   

Cât o fost școală online, am fost singurul din clasă cu telefon, că tata mi-a trimis bani. O fost destul de urât că eram singur cu doamna. Colegii veneau la mine la poartă doar ca să-mi dea temele. Eu făceam poze la foi și apoi le trimiteam la doamna pe WhatsApp.  

Tata stă mai mult în Germania decât acasă, dar de Crăciun îi mereu cu noi. Noi nu facem bradul, dar primim cadouri. Anul trecut am primit un elicopter, dar anul ăsta, Moșule, îmi doresc un tren. Nu am fost niciodată cu trenul, dar am văzut o dată unul cum a trecut pe șinele ferate. Era foarte mare.    

Eu și frații mei o ajutăm pe mama cât putem. Împreună cu frații mei dăm mâncare la găini, facem curat în ogradă și desfacem păpușoiul. Mama e bucuroasă și când greblez curtea. Vreo două ore îmi ia. Mă mai duc și la unchii mei. Pe dânșii îi ajut la cărat di lemne pentru focul din sobă.    

În vacanța de iarnă, mama ne lasă să ne jucăm toată ziua. Ne dăm cu sania și facem oameni de zăpadă. Anul trecut am făcut unul așa de mare, că a trebuit să îi punem doi morcovi în loc de nas. Moșule, îmi doresc să vii și anul ăsta pe la mine, dacă poți.   

Cu drag,    

Elias, 10 ani, clasa a 4, jud Vaslui