Scrisori pentru Moș Crăciun: Alexandra și dorința de a continua să citească

Dragă Moșule,

Mă numesc Alexandra și am 11 ani. Locuiesc într-o căsuță simplă din județul Cluj, dar probabil știi asta, pentru că tu știi totul despre fiecare copil din lumea asta.

Iartă-mă că nu ți-am scris în fiecare an, dar de multe ori eram prea preocupată să o ajut pe mama la treburi, să facem curățenie și să nu rămân în urmă nici cu lecțiile. Chiar și așa tu ai fost bun și ai venit de fiecare dată cu dulciuri sau jucării. Anul acesta m-am hotărât să îți scriu pentru că aș avea o mare dorință. Eu am probleme cu vederea și port ochelari de când eram mică. Îmi place foarte mult să desenez și să citesc, dar în ultimul timp cu cititul mi-a fost tot mai greu, pentru că nu mai sunt buni ochelarii. Mama spune că ar trebui schimbați, dar încă nu ne permitem. Ea lucrează mult, face naveta la Cluj în fiecare zi și încerc să mă descurc cum pot. Îmi doresc doar să pot citi din nou cum trebuie.

Și dacă nu e prea mult, mi-ar plăcea și o jucărie, pentru că îmi place mult să mă joc cu colegii și copiii din vecini. Eu nu am frați sau surori și doar cu ei mă pot juca, dar nici ei nu au minge. Ultima s-a spart și am mai jucat cu ea desumflată. Dar nu prea sare și mai mult o dăm așa, de la unii la alții…

Moș Crăciun, să știi că am fost cuminte și anul acesta, învăț bine la școală și toată lumea îmi spune că sunt o bună ascultătoare. De altfel, când o să fiu mare, mi-aș dori să devin psiholog, ca să pot să rezolv problemele oamenilor. Îmi place să îi ascult și să găsesc soluții la tot felul de probleme pe care le au oamenii mari. Dar mai am de învățat până atunci…

În rest, câteva dulciuri, așa cum mi-ai adus de fiecare dată, mi-ar plăcea și anul acesta. Dar știu că trebuie să ajungă pentru toți copiii, așa că nu mă supăr dacă îmi aduci ce poți tu. Eu te aștept oricum!

Cu drag,

Alexandra, 11 ani, elevă în clasa a IV-a