Tinerii din proiectul #YoungLeaders ambasadori ai valorilor europene pe Tik-Tok

TikTok-ul este cel mai popular mijloc de comunicare pentru noua generație. Tinerii sunt atrași de aceste videouri pentru că sunt scurte, amuzante, dinamice. Cristiana Andrei a stat de vorbă cu tinerii participanți la programul „Young Leaders Speak Out for European Values”, desfășurat alături de Parlamentul European, și le-a explicat atât importanța TikTok, cât și valoarea acestui mijloc de comunicare. Tinerii vor crea un cont comun și se vor folosi de acest canal pentru ca mesajele lor să ajungă cu mai multă ușurință la alți copii și tineri. Acolo, vor promova valorile europene și activitatea Uniunii Europene, precum și alte demersuri desfășurate de ei. Cristiana și-a început discursul cu un sfat:

„Să nu vă fie frică de greșeli. În Social Media, oamenii au memoria scurtă. Foarte mulți oameni au greșit, i-am criticat, i-am transformat în fenomene virale, iar apoi am uitat de ei. Iar partea cea mai bună la TikTok este că acolo puteți experimenta și greși. Asta fac oamenii pe TikTok: experimentează!”

Și pentru că ideile bune nu sunt suficiente pentru a schimba lumea în bine, mijloacele de comunicare ne vin în ajutor. Chiar și cel mai greu digerabile informații pot fi ambalate într-o postare pe TikTok așa încât să ajungă eficient la public. Pentru a avea eficiență însă, contul de TikTok trebuie administrat în mod corect:

1. Pagina de TikTok seamănă cu o grădină: ca să crească are nevoie de apă, respectiv de conținut. Postările ar trebui să aibă o frecvență zilnică, dacă este posibil – frecvența ajută și crește audiența.

2. Videourile ar trebui să fie scurte, la obiect, amuzante sau măcar interesante. TikTok e ca un fel de popcorn pentru creier – materialele trebuie să fie ușor de consumat.

3. Testul prietenului sincer: înainte de a posta un video, întrebați un prieten ce părere ca să vedeți dacă ați zis lucrurile suficient de interesant sau de mișto. Feedbackul din exterior ajută întotdeauna.

În cadrul webinarului, Cristiana le-a dat tinerilor mai multe ponturi pentru a deveni mai vizibili și i-a sfătuit să nu se lase descurajați de critici, indiferent cât sunt acestea de răutăcioase. Pentru că, una peste alta, perseverența îi va face mai buni și vor reuși ca mesajele lor să ajungă unde trebuie.

„TikTok vă ajută să vă faceți auziți. Aveți multe povești de spus. Lumea asta în care trăiți și veți trăi este lumea pe care voi o construiți. Și noi ne dorim să trăim în lumea pe care voi o construiți cu mințile voastre curajoase și proaspete, așa că, dacă aveți o voce, eu vă încurajez să o folosiți!”, a conchis Cristiana.

*Acest articol face parte din proiectul „Young Leaders Speak out for European Values”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Fundației World Vision România și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.