În vacanță, ne bucurăm de natură alături de prietenii noștri!

Pentru că ne aflăm în plină vacanță – perioadă în care copiii petrec mult timp în natura alături de prietenii lor, cele doua activități în aer liber pe care le-am desfășurat luna aceasta cu copiii din clasele gimnaziale din proiect au avut ca teme: ,,Să iubim natura, pentru a fi sănătoși!” și „Prietenul adevărat – să construim Poduri de prietenie, nu Ziduri de indiferență!”. Temele le-au atras interesul copiilor care ne-au povestit ce înseamnă prietenia adevărată pentru ei și cât este de important să fii corect și sincer pentru ca lumea întreagă să fie mai bună.  Totodată, pentru că au înțeles cât este de important să protejezi mediul înconjurător, copiii s-au mobilizat și au făcut curat în curtea școlii.

,,Elevii au fost deschiși, au empatizat unii cu alții, au devenit mai toleranți, mai prietenoși, mai curajoși, participând cu mare interes la activitățle din proiect. Felicit echipa World Vision pentru implicarea materială și morală oferită copiilor. Mă bucur că fac parte și eu din acest proiect și împreună am încercat să le lărgim orizontul cunoașterii. Știm că acești copii fac parte din medii defavorizate și acasă nu ar fi reușit să afle foarte multe despre igienă, despre un stil de viață sănătos, despre toleranță, bunătate.” Laura Ghiță, pedagog social, Școala Gimnazială ,,Amza Pellea’’, Băilești.

,,În opinia mea, Proiectul Alege Scoala m-a ajutat să am mai multă încredere în mine. Orele de limba și literatura română, cât și cele de matematică, m-au ajutat foarte mult în înțelegerea materiei. Activitățile de grup cu doamnele m-au ajutat să fiu mai puternică și să cred în mine. M-au ajutat din punct de vedere moral, am învățat să lupt pentru ceea ce îmi doresc și niciodată să nu renunț. Sunt fericită că fac parte din acest proiect și mulțumesc celor care au fost alături de mine”. Cătălina, clasa a VIII-a, Predești.

În luna iulie, alături de cadre didactice, părinții copiilor din proiect și reprezentanți din comunitățile partenere, experții proiectului au adus în dezbatere online mai multe teme:  ,,Conectarea empatica la nevoile emotionale ale copiilor, ,,Autoeficacitatea la elevi”, ,,Cum gestionăm stările de agresivitate la elevi?”.

***

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.