Iuliana și binele care se-ntoarce: cel mai mult mi-aș dori să lucrez la World Vision, să pot să ajut și eu la rândul meu pe cei ce nu au resurse financiare

Iuliana a fost bursieră a proiectului Vreau în clasa a 9-a până acum 3 ani, când a absolvit liceul. S-a născut și a crescut la sat, în comuna Vulturești, județul Vaslui, alături de părinții ei și cele 3 surori. Mama Iulianei este Asistentă Medicală Primară la cabinetul din comună, iar tatăl se ocupă cu treburile casnice și mai lucrează uneori cu ziua pentru a face un ban în plus. Iuliana se simte norocoasă pentru familia și părinții pe care-i are și le va fi mereu recunoscătoare pentru omul care este azi.

Este și a fost întotdeauna o persoană ambițioasă, căreia i-a plăcut mereu să dea ce e mai bun, pentru a ajunge acolo unde și-a propus. Pentru ea, proiectul Vreau în clasa a 9-a a fost șansa la un viitor mai bun. Șansa de a-și vedea visurile devenind realitate.

„Eram în școala generală și aveam la școală o reprezentată a Fundației care îmi era extrem de dragă. O vedeam ca pe o soră mai mare și îmi plăcea să o ajut, o întrebam mereu lucruri despre profesia ei și așa mi-a povestit și despre acest proiect. Fără ezitare, am vrut și eu să fac parte din tot ceea ce înseamnă Vreau în clasa a 9-a, iar în cadrul proiectului am avut ocazia să cunosc și să mă împrietenesc cu persoane minunate. Cu ajutorul proiectului am reușit să-mi finalizez studiile.

Când știam că este întâlnirea lunară cu reprezentatul celor de la World Vision, abia așteptam ora 14:00 să particip la activitate. Pot spune că Nicoleta, cea care ținea activitățile la noi, a avut un impact extrem de mare în alegerea profesiei mele. Îmi plăcea foarte mult cum vorbea cu noi la activități, cum povestea despre viața de student, iar dacă nu aș fi ajuns în acest proiect, cel mai probabil nu mi-aș fi dorit atât de mult să ajung la facultate. Și nici situația financiară din acel moment nu m-ar fi ajutat.

Datorită Nicoletei, după terminarea liceului am mers la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice, la specializarea Asistență Socială. Acum sunt studentă în ultimul an și urmează să-mi susțin lucrarea de licență. Cel mai mult mi-aș dori să lucrez la World Vision, să pot să ajut și eu la rândul meu pe cei ce nu au resurse financiare. Cred că ăsta ar fi cel mai bun mod prin care aș putea să mulțumesc pentru tot binele pe care l-am primit.”

În facultate, Iuliana a făcut atât voluntariat, cât și practică în Biroul Zonal al Fundației, îndrumată de colega noastră Nicoleta, care este coordonator al activităților din program în regiunea Iași & Vaslui. Toată experiența, atât din proiect, cât și din timpul facultății, i-a oferit Iulianei o altfel de viziune asupra viitorului. „Participarea mea în acest proiect a avut rezultate vizibile, iar când spun asta nu mă refer neaparat la formarea mea ca elev cu note mari, ci mai degrabă la formarea mea ca persoană responsabilă să ia decizii în crearea propriului viitor. World Vision a avut un rol important în formarea mea, mi-a oferit șansa la ceva la ce poate doar visam.”

Iuliana a fost susținută în proiect de către un donator individual, un om cu suflet bun care a vrut să fie parte din procesul ei de dezvoltare. „Scrisorile de la donatorul meu mă motivau de fiecare dată să îmi doresc mai mult de la mine și să fiu un om demn, să am grijă de mine să să ajung omul care sunt astăzi. Nu aș fi fost aici fără acest sprijin. Cred că fiecare dintre noi merităm o șansă. Chiar dacă ne-am născut și am crescut în mediul rural, asta nu înseamnă că trebuie să clacăm și să lăsăm asta să fie pentru noi o slăbiciune. Trebuie să privim cât mai departe și să țintim tot mai sus. M-aș bucura ca tot mai mulți elevi din mediul rural să aibă parte de sprijin așa cum am avut și eu, pentru că este probabil cel mai important factor care a contribuit în formarea mea. World Vision oferă copiilor din zonele rurale o perspectivă nouă asupra vieții și îi ajută să creadă în visele lor și să le transforme în realitate. Acesta este și motivul pentru care vreau să fac parte din echipa Fundației, pentru ca, la rândul meu, să dau și eu aripi adolescenților care au atâta nevoie!”

Cea mai mare mulțumire a noastră e să vedem că nimic nu a fost în zadar și că tineri precum Iuliana vor să dea mai departe din tot ce au primit. Iuliana nu este singura bursieră care a activat în echipa noastră după terminarea liceului. Iar acum, atât ea cât și toți cei care au absolvit liceul, vor pune cărămizi în viitorul următoarelor generații. Un ajutor, aparent mic, își pune amprenta în timp în viețile a mii de copii. Îi poți susține și tu să creadă în ei și să-și urmeze visurile. Iar peste ani vei ști că ai fost parte din ceva măreț. Și că a meritat din plin. Poți susține proiectul sau poți fi donator direct pentru unul dintre elevii de liceu pe care îi sprijinim

Doneaza