Pâine, dar și un Mâine, pentru 3 copii din familia Dănilă

Vizitele în satele vulnerabile se termină de cele mai multe ori cu lacrimi în ochi și cu o dorință din ce în ce mai mare de a ajuta. Carmen Dănilă este mama a 5 copii din județul Vaslui. În satul Pădureni, mai mulți copii sunt susținuți prin programul Pâine și Mâine, printre care și 3 dintre copiii lui Carmen.  

Ea este casnică și petrece majoritatea timpului cu cei mici, pentru a-i ajuta să țină pasul cu orele online. Toți cei 3 copii au primit tablete, însă conexiunea la internet este slabă și se descurcă greu să prindă semnal. Nu au avut suficienți bani pentru infrastructura de internet care să le permită o conexiune fără întreruperi.  

Copiilor le plăcea la școală și le-a fost destul de greu să se adapteze la noile condiții. Când mergeau fizic la ore și rămâneau la afterschool era mult mai simplu, nu doar pentru că primeau o masă caldă, ci și datorită ajutorului la teme. Acum nu le mai este la fel de ușor să înțeleagă materia și nici ce au de făcut, însă sprijinul continuă să se vadă chiar și așa.  

Mama spune că i-ar fi fost foarte greu să-i ajute pe toți 3 cu temele, mai ales în această perioadă. Atât ea, cât și cei mici, își doresc ca ei să se întoarcă la școală. Băiatul mai mare se bucura și el atunci când frații lui primeau un prânz cald, pentru că spune că cei mici îi aduceau și lui uneori. Tuturor le plăcea mâncarea, iar pentru părinți era un adevărat sprijin, pentru că banii cheltuiți pe mâncare erau mult mai puțini. Chiar dacă nu mai primesc mese calde acum, ajutorul vine sub formă de alimente și bonuri și le mai reduce din cheltuieli.  

În familia Dănilă doar tatăl muncește, iar salariul abia le ajunge să se descurce. Cel mai mic dintre copii are 5 ani și este bolnav de epilepsie, ceea ce înseamnă că la cheltuielile uzuale se adaugă și un tratament destul de costisitor.  

Cei mici au nevoie de sprijin pentru a putea continua să meargă la școală  

Cu toate că toți copiii se conectează la ore, școala online reprezintă o adevărată provocare pentru ei. În fiecare zi e tot mai greu să țină pasul cu materia predată, nu reușesc să înțeleagă totul, iar când vine vorba de teme abia se descurcă să le facă. Nu reușesc întotdeauna.  

Participarea în programul Pâine și Mâine nu le oferă doar sprijin material pentru asigurarea hranei zilnice, ci și ajutor la teme și la recuperarea materiei. Totodată, copiii sunt implicați în activități alături de colegii lor, ceea ce îi motivează să meargă mai departe și să continue să învețe. Cu ajutorul participării în program reușesc să se descurce mai bine în a-și face temele, iar rezultatele lor la învățătură se îmbunătățesc pe zi ce trece. 

Acest lucru îi motivează pe copii și scade riscul abandonului școlar, care de multe ori pare inevitabil în satele vulnerabile. Pe lângă ei, alți peste 1250 de copii sunt susținuți în procesul educațional prin programul Pâine și Mâine. Ajută-i să poată visa la un viitor mai bun, lipsit de griji.  

O porție de Mărinimie de 130 de lei este echivalentul a 10 mese și 20 de ore de lecții remediale pentru acești copii. Susține-i și tu, printr-o donație aici: