Școala online se face în schimburi în familia Banciu

Marian, Darius și David fac parte dintr-o familie cu 5 frați, iar în luna septembrie ar fi trebuit să înceapă școala. Dacă Marian și Darius au mai fost și știu ce înseamnă să mergi la școală, David nu a apucat. E în clasa pregătitoare. Face lecții când se poate, atunci când cei doi frați mai mari termină orele. Marian are prioritate la școala online, fiind în clasa a IV-a. Au un singur dispozitiv de pe care se pot conecta, așa că le-ar fi imposibil să țină toți pasul.

Copiii erau printre cei mai silitori din clasă și mergeau mereu cu drag la școală. Nu aveau absențe, iar părinții au încercat mereu să le ofere toate cele necesare. Au însă un singur salariu și nu le este tocmai ușor să se descurce. Tatăl muncește la o făbricuță din sat, iar mama este casnică. Cu toate astea, la fiecare început de an, ei se asigură că cei mici au tot ce le trebuie să înceapă școala în bune condiții. Din puținul pe care îl au le cumpără rechizite și hăinuțe, pentru ca ei să nu se simtă inferiori celorlalți copii.

La ei în casă e mereu curățenie, nu de mult au făcut chiar și un credit, să își poată reabilita căsuța. Trăiesc în condiții decente, dar se descurcă destul de greu. Copiii sunt, însă, mereu cu zâmbetul pe buze și dornici să vorbească. Povestesc cu drag de școală, iar cei mari spun că și-ar dori să poată merge din nou să se întâlnească și să se joace cu colegii lor. Le e dor și de doamnele învățătoare și spun că înțelegeau mai bine ce predau atunci când mergeau fizic la ore.

Spre deosebire de familiile în care există câte un dispozitiv pentru fiecare copil, în familia Banciu din satul Aghireșu școala online se face în schimburi, lucru care afectează evoluția copiilor. Chiar dacă ei își dau tot interesul, fac lecțiile la ore târzii, când poate alți copii deja citesc povești, nu reușesc să asimileze toată informația. Își fac temele cu ajutorul mamei, care ne-a spus că și-ar dori să îi poată sprijini mai mult. Adesea, însă, acest lucru nu este posibil, pentru că acum materia este diferită și nu o înțelege în totalitate.

Totodată, părinților le este foarte greu să le ofere celor mici o alimentație sănătoasă, având resurse financiare atât de limitate.

Soluția care i-ar putea ajuta pe Marian, Darius și David să țină pasul cu ceilalți colegi și să continue să învețe fără piedici, este programul Pâine și Mâine. Un prânz cald pentru fiecare copil și două ore de activități remediale le-ar asigura celor 3 frați resursele de care au nevoie să beneficieze de o dezvoltare normală și să obțină în continuare aceleași rezultate bune la școală.

Poți contribui și tu la viitorul lor, sprijinind programul Pâine și Mâine. Iarna asta este mai mult despre bunătate și mai puțin despre bunătățuri, așa că te invităm să donezi o porție de bunătate pentru Marian, Darius și David. Ajută-i să nu rămână în urmă și să se poată bucura în continuare de școală.