Magda: Schimbarea începe cu educația generației tinere.

Misiunea Fundației World Vision România este să faciliteze accesul la educație copiilor din mediul rural. Iar un rol important îl au profesorii și energia lor de a se implica mai mult decât le impune programa școlară. Profesorii din mediul rural au munca mult mai provocatoare, însă un profesor care a crescut tot la sat înțelege perfect prin ce trec elevii. Doamna profesoară Magda Coisin știe că prin dedicare și muncă reușește să descopere potențialul copiilor din mediul rural.

Magda Coisin a crescut într-un sat unde nu avea nici curent electric, nici drumuri pietruite. Primăvara în drumul până la școală, noroiul îi ajungea până la glezne. Cu toate astea, a învățat și a avut parte de profesori buni. A fost premiantă ani la rândul, a învățat să socotească încă de la grădiniță și citea tot ce îi trecea prin mână. Toți profesorii au sfătuit-o să urmeze o carieră didactică.

Și nu regretă nici o clipă alegerea făcută. Acum simte că „schimbarea începe cu educația generației tinere. Mă motivează să văd că se poate, copiii sunt ca o tablă nescrisă”. Doamna profesoară crede că satele s-au schimbat în bine și că internetul face diferența în educația copiilor în zilele noastre.

Motivația zilnică a doamnei profesoare este sentimentul că poate mai mult, poate să ofere mai mult copiilor de la școală. „Educația în mediul rural poate scoate valori îngropate. La fel cum aș putea descoperi eu niște substanțe active valoroase în niște buruieni, dacă le-aș cerceta în laboratoare adecvate. Ele există, doar trebuie scoase la lumină.”

Își ia energia pozitivă zilnică de la elevi și se bucură că le poate fi de folos, că îi învață, că îi ascultă, că le răspunde la întrebări. Toți copiii au potențial mare dacă le sunt acordate încrederea și informațiile necesare.

Dorința de a face mai mult a fructificat-o când a început să se implice în proiectele World Vision România din școala în care predă. „World Vision mi-a oferit o mai bună oportunitate de a-i ajuta pe alții să poată avea ceea ce noi, generația de după revoluție, nu am avut: o altă viziune asupra viitorului și încrederea în mai bine. World Vision a fost un deschizător de drumuri. Eu am perceput Word Vision ca pe o mână de ajutor într-un ogor înțelenit pe care ar fi trebuit să-l muncesc singură.”

Eroii trăiesc printre noi, ne înconjoară, deși nu-i cunoaștem. Ei nu își asumă merite și nu așteaptă recunoaștere. Magda este un #ErouNestiut. Ajută-ne să-i facem cunoscută povestea! Distribuie această poveste!

World Vision. De 30 de ani în România. Continuăm să învățam.