Claudia: Cred că cei care au resurse trebuie să ofere și celor care nu au, oricare ar fi acelea

Unul dintre programele noastre educaționale, dedicat copiilor de la sate este „Vreau în clasa a 9-a”. Copii din toată țara au fost susținuți cu burse, activități de dezvoltare personală și sprijin moral pe toată perioada liceului. Copii care vin din mediul rural, care trebuie să facă naveta, să muncească pământul printre teme și învățat, copii care au posibilități puține. Dar toți cu potențial mare de reușită.

Pe lângă donatorii individuali, proiectul este sprijinit de companii care cred în importanța educației pentru copiii din medii defavorizate. KFC și Pizza Hut România sunt printre cele două companii care au fost alături de bursierii World Vision de 12 ani. Iar omul din spatele acestui parteneriat puternic este Claudia Porojan.

Prin acest parteneriat, clienții KFC și Pizza Hut România sunt încurajați să doneze 1 leu pentru a susține educația copiilor ce provin din medii defavorizate. La finalul campaniei, cele două branduri completează sumele strânse în restaurante.

„De-a lungul timpului, KFC și Pizza Hut au donat organizației World Vision peste 660.000 EUR, iar peste 1.200 de copii din medii defavorizate au fost sprijiniți să-și continue studiile liceale.”, confirmă Claudia.

Fondurile strânse devin burse lunare în valoare de 250 lei, oferite elevilor pe parcursul anului școlar. Prin această bursă sunt acoperite cheltuieli parțiale de transport sau cămin și cheltuieli pe rechizite, îmbrăcăminte, alimente și participarea la activitățile lunare de proiect: de orientare vocațională, gândire critică, socializare și comunicare. 

World Vision a fost prima organizație pentru care Claudia a coordonat un proiect de CSR, la compania la care tocmai se angajase. Și au trecut șapte ani de când coordonează proiectul acesta pentru KFC și Pizza Hut.

„Cred că fiecare om are dreptul la educație indiferent de unde trăiește. Copiii doresc să învețe, să afle lucruri noi. Iar cei care trăiesc la țară sunt dispuși să facă sacrificii foarte mari când vine vorba de școală. Așa că, este dreptul lor să poată merge la școală.”

Dedicarea Claudiei pentru proiectul „Vreau în clasa a 9-a” a adus un impact major în viețile a sute de copii din mediul rural, din toată țara. Claudia crede în implicare activă și în schimbare. Și asta o motivează să meargă alături de bursierii World Vision.

„Cred că cei care au resurse trebuie să ofere și celor care nu au, oricare ar fi acelea: timp, bani. Astfel, lucrurile se vor schimba mai greu. Nu trebuie să așteptăm pe cineva să ne spună unde să donăm și cui. Trebuie să căutăm noi activ și să ne implicăm în acțiuni de schimbare. Motivația vine din interior. Asta este dorința mea: să fiu de ajutor într-un fel sau altul.”

Avem nevoie de oameni care gândesc în același mod cu Claudia. Avem nevoie de oameni dedicați care înțeleg că rezultatele, mai ales în educație, se văd în timp. Și Claudia înțelege foarte bine că rezultatele implicării ei în proiectul „Vreau în clasa a 9-a” se văd în timp: „Pentru copiii care sunt în acest proiect, este șansa vieții lor la continuarea educației.”

Eroii trăiesc printre noi, ne înconjoară, deși nu-i cunoaștem. Ei nu își asumă merite și nu așteaptă recunoaștere. Claudia este un #ErouNestiut. Ajută-ne să-i facem cunoscută povestea! Distribuie această poveste!

World Vision. De 30 de ani în România. Continuăm să învățam.