Cum ne protejăm copiii? Recomandări pentru părinţi din partea psihologilor World Vision România pentru perioada COVID-19

Atât părinţii, cât şi copiii trebuie să se menţină ocupaţi. Acesta este cel mai important lucru: trebuie creată o disciplină şi un program zilnic, care să conţină atât activităţi individuale (copiii învaţă, citesc, părinţii lucrează), cât şi activităţi făcute în comun: curăţenie generală, să gătească împreună, să se uite la un film etc.

Acolo unde se poate şi există resurse, copiii trebuie să continue să înveţe, acest lucru contribuind chiar şi la sănătatea lor emoţională! Educaţia digitală este singura soluţie.

În cadrul familiei, trebuie rememorate lucrurile frumoase realizate împreună. În această perioadă trebuie să ne amintim ce ne uneşte, nu ce ne desparte. Pe părinţii din cadrul programului “Şcoala Părinţilor”, psihologii i-au sfătuit să realizeze împreună cu copiii un colaj cu amintiri – prin fotografii sau poveşti – pe care să-l completeze în fiecare seară.

În cadrul şedinţelor de consiliere psihologică online realizată cu copiii, psihologii World Vision i-au sfătuit să facă o filmare sau un desen cu gânduri pozitive pentru alţi copii care stau în casă în această perioadă.