Activitati saptamanale proiect Alege Scoala o sansa pentru viitor!

Saptamanal , in cadrul proiectului Alege Scoala o sansa pentru viitor ! cadrele didactice desfasoara activitati atat cu copiii prescolari, dar si de la primar si gimnazial.

Astfel , in comunitatea Bujoreni , Valcea , copiii prescolari, cat si cei de gimnaziu au invata sa isi exprime emotiile si trairile prin diferite jocuri.

Plecand de la povestea “Ursul pacalit de vulpe”, micutii au avut ca sarcini sa recunoasca si sa denumeasca emotia, sa mimeze emotiile  facand legaturi cu povestea.

“Rolul nostru, dar si al parintelui, este acela de a-l invata pe copil indiferent de varsta,  sa isi regleze emotiile si comportamentul astfel  incat sa fie fericit si echilibrat. Este important sa iti incurajezi copilul sa discute deschis despre emotiile pe care le traieste in diferite situatii. De aceea inca de la gradinita copiii trebuie sa fie invatati ce insemna emotia, care este rolul ei. Prin activitatile pe care le desfasuram in cadrul proiectului incercam ii ajutam  pe copii sa fie mai sociabili, sa aiba rezultate scolare mai bune si sa gestioneze cu succes emotiile negative precum furia sau tristetea.” A declarat Cristina Pirvu, Asistent Social, proiect Alege Scoala o sansa pentru viitor Valcea.

“Prietenia din sufletele noastre “a fost tema dedicata elevilor de la gimnaziu.

“ Una dintre cele mai frumoase si profunde sentimente pe care le poate avea un om este PRIETENIA – lumina din inimile noastre. Prin aceste activitati incercam sa le reamintim copiilor ca inimile noastre pot fi luminate de emotii si sentimente placute, precum: iubirea, curajul, veselia, recunoștinta, prietenia, dar pot fi si intunecate de emotii si sentimente neplacute de ura, frica, invidie, furie, etc. Asa cum apar cateodata nori cenusii care ne impiedica sa vedem  frumusetea cerului, asa apar si aceste emotii negative in inimile noastre, care le face pe acestea sa se imbolnaveasca, sa sufere, sa se închida si le impiedica sa vada strălucirea din celelalte inimi.” A declarat preot Balaci Cristian, comuna Bujoreni.

Programul de tip Scoala dupa Scoala din cadrul proiectului  ofera elevilor oportunitati de invatare formala si nonformala, pentru consolidarea competentelor, invatare remediala si a ccelerare a invatarii prin activitati educative, recreative si de timp liber și se adresează atat elevilor prescolari, din invatamantul primar, cat si elevilor din invatamantul secundar.