BURSIERII VALCENI AU AFLAT CUM SA SMULGA ROPOTE DE APLAUZE IN VIATA DE ZI CU ZI

Ramnicu Valcea 5 – 26 iunie | In luna iunie, bursierii din programului “Vreau in clasa a noua” au participat la un training de dezvoltare personala si public speaking organizat de World Vison Romania si tinut de Costin Dalina, trainer si actor. “Viata este un teatru, iar noi suntem actori” a fost motto-ul atelierului la care tinerii au invatat tehnici de teatru si televiziune care sa ii ajute in viata.

Pornind de la citatul amintit, trainerul le-a oferit tinerilor un cadru conceptual, un mod de a privi lumea asfel incat sa le fie usor sa aplice ceea ce invata.

Exercitiile i-au ajutat pe tineri sa capete mai muta incredere in sine, sa comunice mai bine si mai usor, sa isi corecteze problemele de vorbire, emisie vocala, sa recunoasca daca folosec “masti” si sa gaseasca o cale de a renunta la ele atunci cand se afla in societate si trebuie sa comunice in public.

“Ceea ce ma bucura la aceasta colaborare cu World Vision Romania este ca mi-a oferit posibilitatea sa aplic cunostiintele mele din domeniul teatrului si televiziunii prin acest curs de dezvoltare personala si public speaking. Scopul acestor ateliere este de a ajuta tinerii la inceput de drum sa se cunoasca mai bine, sa-si depaseasca emotiile , sa aiba incredere in sine, sa aiba curaj de a spune ce gandesc. Pentru mine ca si actor a reprezentat o sansa de a-mi imbunatatii experienta in domeniu lucrand cu oameni noi, cu copii deosebiti care au nevoie de sprijin pentru a face un pas inainte spre dezvoltarea lor. Vorbitul în public se invata. Acest curs este mai mult de-atat, el conține exercitii de vorbire, de creativitate, de gestionare a emotiilor, de limbaj nonverbal și nu numai. Creativitatea trebuie dezvoltata în permanenta. Ne poate scoate din situatii dificile sau, de ce nu, ne poate ajuta sa vedem cu alti ochi anumite aspect si ii poate ajuta pe tineri in viata de zi cu zi.” a declarat actorul Costin Dalina.

Exercitiile de dictie, de incalzire vocala , de respiratie, de improvizatie -“Scena”, “Samuraiul”, “Dirili-da” ,etc. – i-au ajutat sa isi dezvolte competente practice pe care sa le foloseasca imediar astfel incat sa se exprime mai usor in public, fie cu mai multa incredere in tine, fie formuland propozitiile mai clar, cu o exprimare coerenta si voce tare astfel incat sa fie auziti…si chiar apreciati.

“Daca ar fi sa caracterizam acest curs in cateva cuvinte, acestea ar fi: creativitate, spontaneitate, dezvoltare, creștere, inspirație, distracție, improvizație, studiu și tehnică. Tinerii au aflat ce se întâmplă in spatele cortinei și cum cum te poti transforma intr -un alt om care poate smulge ropote de aplauze in viata de zi cu zi.“ ne-a declarant Geta Voinea, pedagogul social al proiectului “Vreau in clasa a noua” in Valcea.

“Chiar nu ma gandeam ca un simplu curs ne poate invata atatea lucruri si poate schimba oamenii” a declarat Diana, bursiera noastra.

Acest training s-a desfasurat cu sustinerea financiara a unei donatoare, care a dorit ca tinerii valceni din “Vreau in clasa noua “ sa participe la o activitate care sa ii ajute in viitor si pe aceasta cale dorim inca odata sa-i multumim.

Lunar in cadrul programului tinerii participa la intalniri de socializare, sesiuni informative si alte activitati educative. Toate acestea au un efect pozitiv asupra lor, avand parte de experiente educative, foarte diverse si distractive alaturi de alti colegi bursieri si de personalul fundatiei World Vision Romania.

*

Fundatia World Vision Romania desfasoara inca din anul 2008, in judetul Valcea, programul national de burse scolare “Vreau in clasa a noua”. In prezent sunt sustinuti sa-si continue studiile la scolile si liceele din oras un numar de 54 elevi din mediul rural.

Proiectul de burse desfasurat de World Vision Romania le ofera copiilor sansa de a-si continua studiile dupa terminarea clasei a VIII-a. Toti copiii inscrisi in proiect isi doresc sa invete si sa-si implineasca visul, dar nu toti au sustinerea financiara si morala necesara. Cu o bursa de 250 de lei, orice copil si-ar putea indeplini visul cel mai de pret: educatia. Decizia dumneavoastra de a investi lunar aceasta suma va contribui la acoperirea unor cheltuieli precum: transport la scoala, rechizite, carti, imbracaminte si activitati de socializare.

Contact: Delia Dumea, Specialist Comunicare si Relatii Publice/World Vision Romania, Biroul Zonal Valcea, delia_dumea@wvi.org, tel: 0741 66 84 85