FERMIERII CLUJENI, INCURAJATI SA REVINA LA CRESTEREA RASELOR „RUSTICE” DE ANIMALE DOMESTICE

Cluj, 20 iulie 2015 | 10 fermieri din judetul Cluj, beneficiari ai programului agricol „Livestock for Rural Development”, se bucura de o gospodarie mai bogata. Acestia au primit din partea World Vision Romania cate o scroafa de mangalita gestanta.

World Vision Romania ii incurajeaza pe fermieri sa isi construiasca gospodarii sustenabile, pe care sa le poata intretine cu cheltuieli minime si cu rezultate cat mai frumoase. Printre programele derulate in acest sens se numara si „Livestock for Rural Development”, gandit special pentru a-i incuraja pe fermieri sa revina la cresterea porcilor mangalita, adica vechea rasa care se crestea pe langa gospodarie cu cheltuiala mai mica, insa cu o calitate mai buna a carnii si cu o rezistenta mai mare la conditiile de mediu.

In cursul anului trecut, acesti fermieri au participat la cursuri de instruire cu privire la cresterea porcilor mangalita. Atunci, ai au primit si cate o scroafa de mangalita, iar acum gospodariile lor s-au completat cu inca un astfel de animal.

Pana acum, aproape 100 de scroafe gestante au fost donate in trei comunitati din judetul Cluj (in comna Gilau au fost donate 26 de scroafe gestante, in Camarasu 27, iar in Bontida 29). Acestea au fatat 410 purcei, dintre care in jur de 50 au fost donati catre familiile nevoiase din comunitati. Mai mult, urmeaza ca in viitorul apropiat si fermierii care au primit acum scroafe gestante sa dea mai departe cate doi purcei catre familiile nevoiase, beneficiare a proiectelor World Vision.

Pe langa actiunile de pana acum, in urmatoarea luna, alte 55 de scoafe gestante vor ajunge la beneficiarii clujeni ai programului derulat de World Vision Romania si vor primi consultanta gratuita pentru cresterea animalelor.

Contact:

Silvia Boncutiu | Communication Officer – World Vision Romania – Biroul Zonal Cluj
Tel: 0743 001 391 | Email: silvia_boncutiu@wvi.orgsilvia_boncutiu@wvi.org