TINERII DIN CONSILIUL CONSULTATIV AU MARCAT UN TRASEU DIN MUNTII APUSENI

Cluj, 14.07.2015 | Cei mai activi membri din Consiliul Consultativ al Tinerilor – World Vision Cluj au fost recompensati cu o excursie in Cheile Borzesti, un defileu salbatic, presarat cu numeroase cascade de o frumusete ireala. Zona are statutul de Rezervatie Naturala, iar popularizarea ei si includerea intr-un circuit turistic oficial va contribui la dezvoltarea comunitatii Iara.

Cheile Borzesti sunt cautate pe timpul verii de turistii care vor sa scape de betoanele incinse, iar iarna este destinatia perfecta pentru amatorii de catarari pe gheata, care sunt fascinati de cascadele inghetate. Pentru ca traseul sa fie cat mai accesibil, World Vision Romania a inceput, inca de acum doi ani, alaturi de voluntarii companiilor Steelcase si Hewlett-Packard (HP), o ampla actiune de popularizare si marcare a traseului, parte a programului de voluntariat corporatist „Prietenii Comunitatii”. Impreuna cu acestia a fost amenajat un loc de popas si au fost montate indicatoare si harti. Proiectul a continuat zilele trecute cu implicarea reprezentantilor Consiliului Consultativ al Tinerilor – World Vision Cluj.

In prima parte a programului, pentru a-i recompensa pe tineri pentru implicarea in activitatile consiliului, acestia au mers in recunoastere pe traseu. Toti au fost fascinati de modul in care apa si-a croit drum printre stanci, iar primele stanci si cascade escaladate le-au oferit prilejul de a actiona ca o veritabila echipa. Cu acest sentiment de apartenenta la grup a inceput si actiunea de vopsire a marcajelor. Plini de buna dispozitie si vopsea, tinerii au fost incantati de experienta traita si au decis sa devina un fel de tutori ai acestei zone asumandu-si in acelasi timp responsabilitatea de a organiza actiuni periodice de marcare, promovare si de igienizare a traseului.

Consiliul Consultativ al Tinerilor – World Vision Cluj este format din reprezentantii copiilor si tinerilor din cele 13 commune in care World Vision implementeaza programul de dezvoltare comunitara „Bunastarea copiilor in Transilvania”. Rolul acestor tineri remarcabili este de a fi vocea celor pe care-i reprezinta si de a actiona ca voluntari in comunitatile lor, in beneficiul tutoror copiilor, in special al celor mai vulnerabili.

Contact:
Silvia Boncutiu | Communication Officer – World Vision Romania – Biroul Zonal Cluj
Tel: 0743 001 391 | Email: silvia_boncutiu@wvi.org