PRIETEN PENTRU O ZI: CAND CEI MARI II AJUTA PE CEI MICI

Cluj, 22.06.2015 | Fundatia World Vision Romania impreuna cu msg systems Romania si-au unit fortele pentru a oferi unui grup de copii sansa de a crede in bucuria copilariei. Ca urmare a unei actiuni desfasurate in 2014, cand angajatii msg systems Romania au adus spiritul Craciunului in zone mai putin favorizate de soarta, compania de origine germana alaturi de World Vision au facut inca o bucurie celor 30 de copii, aducandu-i intr-o binemeritata excursie in Cluj-Napoca.

Prin intermediul proiectului ”Prieten pentru o zi”, 30 de copii din doua comunitati invecinate Clujului au avut parte de o excursie la final de an scolar, in compania angajatilor msg systems Romania, in orasul ce poarta titulatura de Capitala Europeana a Tineretului pentru 2015. Astfel, in weekendul care tocmai a trecut, cei mici au vizitat Gradina Botanica, Parcul Central si stadionul Cluj Arena si au participat la un program educativ, care a inclus punerea in scena a piesei de teatru: ”Ridichea Uriasa”.

”Suntem foarte fericiti ca am reusit sa aducem bucuria pe fetele acestor copii. Colegii mei au fost extrem de incantati de gestul frumos pe care am reusit sa il facem impreuna si faptul ca am putut sa ii vedem pe acesti copii veseli si ca i-am ajutat sa uite pentru o zi de situatia dificila de acasa a repezentat pentru noi un lucru important, mai presus de orice multumire”, Radu Jinga, Manager General msg systems Romania.

”Prieten pentru o zi” a reprezentat asadar o actiune desfasurata cu succes, care a reusit sa dea startul unui parteneriat valoros intre cele doua entitati: World Vision Romania si msg systems Romania.

”Initiativele de acest fel sunt cu atat mai importante cu cat partenerii nostri inteleg ce inseamna un parteneriat strategic, durabil. Ne bucura faptul ca la msg systems Romania am gasit sustinerea necesara pentru a putea implementa proiecte de anvergura, ce raspund nevoilor din comunitati si nu ofera doar un ajutor punctual. Suntem convinsi ca astfel de initiative aduc rezulatate pe termen lung si le multumim prietenilor nostri pentru implicare si generozitate. Datorita lor, copiii din mediul rural pot sa priveasca viitorul cu speranta”, a subliniat Valentin Sabau, manager zonal World Vision Romania.

Proiectul desfasurat pe 19 iunie 2015 de la Cluj-Napoca s-a incheiat cu succes, iar cei 30 de copii s-au reintors la casele lor, cu promisiunea ca vor face tot ce le sta in putinta astfel incat atunci cand vor creste, sa fie ei cei mari care vin in ajutorul celor mici.

msg systems Romania doreste sa multumeasca pe aceasta cale partenerului World Vision Romania pentru buna colaborare si pentru deschiderea aratata fata de initiativele propuse, luandu-si angajamentul sa continue acest parteneriat si sa ofere suport si in alte proiecte ale fundatiei.

Contact: 
Silvia Boncutiu | Communication Officer – World Vision Romania – Biroul Zonal Cluj
Tel: 0743 001 391 | Email: silvia_boncutiu@wvi.org

***
World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

msg systems Romania este activa pe piata din Cluj din anul 2008, avand in prezent peste 200 de angajati. Din 2014 suntem prezenti cu un nou sediu si la Tg. Mures. Ca furnizor si consultant de solutii si servicii IT compania activeaza pentru clienti de talie mondiala din mai multe domenii: industria automotive (Audi, BMW, Daimler, WW), asigurari/reasigurari (Munich RE, Vienna Insurance Group, HDI, Allianz, Achema, ING, Nationale-Nederlanden, ADAC), domeniul financiar-bancar (Landes Bank Berlin, VW Bank), energie: E-ON, industria alimentara (DMK Milchkontor, Emmi).