WORLD VISION SI EDUCATIA NON-FORMALA PENTRU SUTE DE COPII LA “SCOALA ALTFEL”

COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 3 Aprilie 2015: An de an, in saptamana ,,Scoala Altfel” din cadrul programului national „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, World Vision Romania sprijina scolile partenere din comunitatile rurale in care desfasoara proiecte pentru a implica elevii in cat mai multe activitati menite sa le dezvolte cunostintele, abilitatile si talentul.

Anul acesta, sute de copiii din 13 scoli partenere din judetul Dolj participa la concursuri, competitii, ateliere de pictura si handmade, exercitii de simulare in caz de dezastru, activitati de educatie ecologica sau rutiera, lectura, spectacole de teatru, educatie pentru sanatate sau proiecte caritabile. Astfel, copiii invata sa fie mai buni, sa stranga fonduri pentru cei mai vulnerabili, sa lucreze in echipa, sa fie mai increzatori in fortele proprii.

Concursul intercomunitar pe teme crestine ,,Bun Crestin”, organizat de Scoala Gimnaziala Bucovat si ajuns la editia a XII-a, aduce impreuna 104 copii. Simultan, sub indrumarea Inspectoratului pentru situatii de urgenta Oltenia – Dolj, copiii din comunitatile Varvorul de Jos si Predesti vor invata principalele reguli de protectie in caz de dezastru, cand si in ce mod trebuie sa se apeleze serviciul unic de urgenta 112.


In judetele Brasov si Covasna, 150 de elevi de gimnaziu din patru comune, participanti la proiectul “Elevul de azi, fermierul de maine”, vor vizita ferma Agrovision din comuna Bunesti si Colegiul Tara Barsei din localitatea Prejmer. Ne propunem ca, oferindu-le o perspectiva realista asupra oportunitatilor, sa ii stimulam sa aleaga meseria potrivita propriilor aptitudini si contextului economic local.

In parteneriat cu organizatia ,,Viitor Plus”, in judetul Ialomita, aproximativ 350 de copii din unsprezece sate ialomitene si doua orase vor lua parte la sesiuni de informare asupra dezastrelor ecologice, prezentari despre refolosirea materialelor reciclabile si seminarii pro-natura. Proiectul se va inchide prin ecologizarea padurii din comuna Dridu.

In judetul Vaslui, aproximativ 130 de copii din 10 comunitati World Vision din Vaslui au invatat metoda Photovoice, o activitate distractiva pentru copii desfasurata in perioada 16 martie – 1 aprilie. Elevii au invatat cum sa realizeze fotografii pentru a ilustra cazurile cele mai vulnerabile ale copiilor din comunitatea lor. Dupa o sesiune de instruire in care au invatat trucuri si tehnici pentru fotografii reusite, micii artisti au avut la dispozitie o saptamana pentru a identifica si fotografia copiii defavorizati din comunitatea lor.

Totodata, in saptamana Scoala Altfel, 1500 de copii din comunele vasluiene Dumesti, Todiresti si Rafaila participa la mai multe activitati extrascolare organizate de World Vision Romania in parteneriat cu cadrele didactice sau preotii din comunitate: activitati de ecologizare, activitati de dobandire a abilitatilor de viata, lectura si desen, activitati creative si de lucru manual.

Pentru 48 de copii, Saptamana Scoala Altfel va fi un bun prilej pentru a participa la activitati culturale in Iasi, unde vor putea vizita Sala Pasilor Pierduti a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, muzee si vor asista la un spectacol de teatru. Alti 45 de copii vor vizita doua firme, prilej cu care vor vedea cum se lucreaza ca patiser, brutar, cofetar sau mecanic auto.

Initiativele de tipul ,,Scoala Altfel” sunt sustinute de World Vision Romania pentru a oferi copiilor sanse de dezvoltare si educare. Ele fac parte din proiecte complexe de dezvoltare comunitara, centrate pe bunastarea copilului in care sunt inclusi copiii alaturi de familiile lor si comunitatile din care fac parte.

Persoana de contact:
Claudia Tokacs, Specialist Comunicare, e-mail: claudia_tokaacs@wvi.org0731.444.7730731.444.773

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitații sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.rohttp://www.facebook.com/WorldVisionRomaniahttp://blog.worldvision.ro/