ANTREPRENORII INSTRUITI IN MADE IN RURAL PRIMESC SPRIJIN PENTRU DEZVOLTAREA PLANURILOR DE AFACERI

Bucuresti, 01.04.2014 | 179 de participanti la proiectul MADE IN RURAL se pregatesc de inscrierea in prima etapa a concursului de planuri de afaceri organizat in beneficiul comunitatilor rurale din opt judete ale tarii. “Premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri din sectorul non-agricol” este unul dintre instrumentele prin care World Vision Romania sprijina familiile din mediul rural sa gaseasca solutii pentru un trai mai bun pe plan local.

179 dintre participantii la proiectul MADE IN RURAL au depus, pana la finele acestei luni, aplicatiile pentru prima etapa a concursului “MADE IN RURAL – premii pentru cele mai competitive planuri de afaceri din sectorul non-agricol”.

Cele mai multe planuri de afaceri inscrise in competitie sunt axate pe croitorie si artizanat textil, avand in vedere faptul ca peste 550 de persoane s-au instruit in tesatorie manuala in cadrul proiectului.

Ideile de afaceri ale beneficiarilor proiectului nu se limiteaza insa la mestesugurile traditionale, ci raspund si nevoilor comunitatilor in care traiesc. Doljenii si-au propus sa deschida ateliere de tamplarie sau frizerii, vasluienii sa ofere servicii de vulcanizare sau organizare de evenimente, iar valcenii vor sa readuca in voga atelierul de reparatii incaltaminte sau sa deschida centre de copiere si traducere a documentelor.

Lista completa a participantilor la concurs si a micilor afaceri propuse de ei va fi publicata pe site-ul proiectului dupa finalizarea inscrierilor in prima etapa. Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 17 aprilie 2015.

Cea de-a doua etapa a concursului se va desfasura in aceasta vara, astfel incat sa poata beneficia de aceleasi sanse si persoanele care acum participa la alte cursuri de formare profesionala in cadrul proiectului.

Concomitent cu aceste activitati, in aceasta primavara, in cele opt judete cuprinse in proiect se desfasoara demersurile pentru
renovarea si dotarea spatiilor destinate atelierelor de creatie si mestesuguri infiintate prin proiect. Ne propunem ca aceste spatii sa sprijine revitalizarea mestesugurilor locale si sa ajute oamenii instruiti in proiect sa prospere „la ei acasa”.

Proiectul MADE IN RURAL, destinat dezvoltarii mestesugurilor traditionale si stimularii antreprenoriatului in mediul rural, este cofinantat din fonduri structurale europene. Proiectul se deruleaza pana in luna septembrie 2015 in beneficiul somerilor, agricultorilor de subzistenta si persoanelor casnice.

Claudia Tokacs, Specialist Comunicare MADE IN RURAL, Tel. 0731.444.773, claudia_tokacs@wvi.org