WORLD VISION A ADOPTAT UN DOCUMENTAR IN CADRUL FESTIVALULUI ONE WORLD ROMANIA

Bucuresti, 18.03.2014 | Pentru prima data, World Vision Romania sustine Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, adoptand pelicula „Waiting for August” din sectiunea „Adulti de nevoie”, realizata de Teodora Ana Mihai.

Filmul surprinde cu realism si dar si sensibilitate curajul si ingenuitatea Georgianei, sora cea mare care se ocupa de fratii ei cat timp mama e plecata la munca in Italia. Filmul a fost premiat in 2014 la Festivalul de la Karlovy Vary.

Aflat la cea de-a opta sa editie, festivalul aduce la Bucuresti 35 de filme, impartite in 6 sectiuni tematice si proiectii speciale, precum si matinee pentru liceeni, o piesa de teatru inedita si un traseu de teatru-labirint pe statul de drept, dezbateri pe teme arzatoare si discutii cu publicul dupa fiecare film, o expozitie foto “de campanie”, o prezentare altfel a justitiei romane si chiar si un circuit turistic aparte in centrul Bucurestiului.

Cele 6 sectiuni principale de anul acesta sunt: Demo+/-cratiei, Tovarase Capitalism, Razboaie contra Naturii, Adulti de Nevoie, Traume, Focus: Africa.

Retrospectiva One World Romania 2015 este dedicata producatorului Heino Deckert, iar in cadrul acesteia vor fi proiectate 5 dintre filmele sale.

Lista completa a filmelor in ordine alfabetica: http://oneworld.ro/2015/l/ro/filme/ 
Evenimentele conexe: http://oneworld.ro/2015/l/ro/evenimente/

Proiectiile vor avea loc in perioada 16 – 22 martie in salile de la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Taranului Roman.

Festivalul include o intitativa numita „Adopta un Documentar”, prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul unor institutii publice sau organizatii non-guvernamentale. World Vision Romania a adoptat astfel documentarul „Waiting for August” din sectiunea „Adulti de nevoie”, realizat de Teodora Ana Mihai si care in 2014 a castigat premiul pentru cel mai bun documentar de la Festovalul International de Film de la Karlovy Vary, Republica Ceha.

Filmul prezinta o realitate extrem de familiara fundatiei. Georgiana, o tanara de 14 ani, si-a asumat rolul de mama, ingrijitoare si tutore pentru cei sase frati si surori ai sai, cu care lociueste intr-un apartament din Bacau. Mama acestora lucreaza peste hotare si se intoarce in Romania numai in luna august. Filmul prinde cu sensibilitate combinatia de curaj si ingenuitate de care Georgiana da dovada si detaliile de viata a unei familii organizate de copii pentru copii, o indicatie, poate, asupra distributiei pe sexe a muncii domestice in multe dintre gospodariile romanesti.

Puteti viziona trailerul i

Proiectiile filmul sunt programate astfel:
• Vineri, 20 martie, ora 10:00, Cinema Studio (proiectie pentru liceeni)
• Sambata, 21 martie, ora 16:00, Cinema Elvire Popesco (vizionare speciala pentru persoanele cu deficiente de vedere)

Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul in prezenta regizoarei si a protagonistei filmului.

Vezi mai multe detalii despre film .

Va invitam si vizionati si interviul Teodorei Ana Mihai, regizorul filmului “adoptat” de World Vision Romania. Ne vorbeste despre cum a gasit familia romaneasca care e protagonista in filmul ei. Membrii familiei au avut incredere pentru ca si pe ea parintii au lasat-o singura in Romania. Regizoarea mentioneaza ca a filmat scena plecarii mamei, dar a decis sa o scoata si sa se concentreze asupra ce fac copii cat mama traieste in Italia si ajuta un cuplu in varsta.