NOUTATI DIN PROIECTUL “ATELIERUL DE MESERII”

Bucuresti, 16.03.2015 | Incepand cu iulie 2014 si pana in luna martie 2015, prin activitatile organizate in proiectului « Atelierul de meserii », 1.531 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala, iar dintre acestea 1.064 au participat la cursuri de formare profesionala.

Atelierul de meserii – Cooperare transnaționala, servicii de consiliere in cariera, calificare si recalificare pentru angajații din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Bucuresti si Ilfov

POSDRU/164/2.3/S/134056

Atelierul de meserii” contribuie la dezvoltarea capitalului uman prin oferirea serviciilor de consiliere şi orientare profesionala angajatilor, cursuri de calificare si recalificare in domeniile: patiser, operator introducere, prelucrare si validare date, lucrator comercial, ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator social si Infirmiera.

Fundatia World Vision Romania desfasoara acest proiect in parteneriat cu Ascendo SRL, Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS si L`Institut National de Formation et d’Application – INFA (Franta).

Prin acest proiect, 2.200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, vor fi sprijinite in dezvoltarea lor profesionala. Ne adresam cu precadere muncitorilor necalificati, celor cu nivel scazut de calificare şi persoanelor care doresc sa obtina o calificare suplimentara.

Participantii la proiect beneficiaza gratuit de consiliere şi orientare profesionala, cursuri de calificare / recalificare in meseriile: lucrator comercial, patiser, lucrator social, infirmiera, ingrijitoare batrani la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.

Pana in prezent, 1.531 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala. In urma acestor servicii, fiecarei persoane i-a fost elaborat profilul vocational si pornind de la acesta, a fost informata cu privire la posibilitatile de dezvoltare personala.

1.064 de persoane (membrii ai grupului tinta) au primit recomandari pentru a urma unul dintre cursurile sustinute in cadrul proiectului.

Distribuirea grupului tinta pe diferitele tipuri de cursuri este :
– 252 de persoane au participat/participa la cursul de Lucrator comercial ;
– 196 de persoane au participat/participa la cursul de Ingrijitoare batrani la domiciliu;
– 252 de persoane au participat/participa la cursul de Patiser;
– 196 de persoane au participat/participa la cursul de Operator introducere, prelucrare si validare date ;
– 84 de persoane au participat/participa la cursul de Lucrator Social ;
– 84 de persoane au participat/participa la cursul de Infirmiera ;

Ca urmare a participarii la cursuri si a promovarii examenului ANC, 279 de persoane din grupul tinta au obtinut certificatul de absolvire ANC recunoscut la nivel national : 111 s-au calificat in meseria de Lucrator comercial, 112 in meseria de Patiser si 56 au obtinut calificarea de Ingrijitor batrani la domiciliu.

Asigurand accesul populatiei urbane cat si rurale la consiliere, orientare si formare profesionala, proiectul contribuie semnificativ la indeplinirea misiunii World Vision Romania si anume asigurarea unui viitor mai bun copiilor.

Persoanele interesate de inscrierea in proiect sunt invitate sa ne contacteze la tel. 0732.717.760 sau email angelica_moisescu@wvi.org, persoana de contact Angelica Moisescu.