PROIECTELE ECONOMICE DESFASURATE IN IALOMITA PREZENTATE LA PRIMUL TARG APICOL DIN ZONA AL ACESTUI AN

Slobozia, 05.02.2015 – Echipa World Vision Ialomita a avut placerea de a participa in zilele de 5, 6, 7 februarie la Targul Apicol organizat de Cooperativa Apicola „Casa Mierii” in Municipiul Slobozia. Cu ocazia acestui eveniment, locuitorii orasului prezenti la deschidere au aflat despre donatiile de capre si stupi din cadrul proiectelor economice desfasurate de World Vision in localitatile din judetul Ialomita.

World Vison Romania prin Biroul Zonal Ialomita a raspuns invitatiei Cooperativei Apicole „Casa Mierii” participand la al doilea targ apicol din acest an organizat in tara noastra. Totodata, in cadrul festivitatii de deschidere, unde au participat in jur de 80 de locuitori ai orasului Slobozia au fost prezentate proiectele economice aflate in desfasurare si realizarile de pana acum ale organizatiei World Vision Romania. Vizitatorii s-au putut informa despre acestea si de la standul nostru.

Proiectele agricole din judetul Ialomita salutate de reprezentantii institutiilor

In cadrul conferintei s-a pus accent pe proiectele agricole in desfasurare. Acestea vizeaza sprijinirea familiilor vulnerabile din mediul rural şi sprijinirea micilor fermieri.

Primul proiect prezentat „Creşterea caprelor – o şansă pentru familiile vulnerabile din mediul rural” este un proiect adresat familiilor cu copii, fara venituri sau cu venituri mici. In primul an au fost selectate 54 de familii cu un număr de 108 de copii au primit un pachet de cinci capre.

Al doilea proiect prezentat, „ Apicultura si dezvoltarea economica in mediul rural”, vizeaza in mod special sprijinirea micilor fermieri, fiind in stadiul de prezentare a proiectului si inscriere a beneficiarilor.

Pana in prezent autoritatile locale s-au aratat interesate de proiectele noastre, la fel si apicultorii din zona care s-au oferit sa ne sprijine cu materiale si sfaturi din partea expertilor in acest domeniu.

La intalnirile organizate pana acum s-au prezentat un numar de peste 40 de persoane interesate, lista inscrierilor fiind inca deschisa.

Investiile private incurajate de World Vision

Programului economic de agricultura si dezvoltare rurala al organizatiei Word Vision Romania incurajeaza investitiile private de la tara pentru a imbunatati conditiile de trai ale agricultorilor si familiilor lor cu scopul final de a oferi copiilor bunastare si sanse sporite de educare si dezvoltare.

Locuitorilor orasului prezenti la targ le-au fost impartite pliante si brosuri cu scopul de a intelege mai bine actiunile si viziunea World Vision Romania. Scopul nostru a fost sa le aratam ialomitenilor ca in judet exista o organizatie puternica care s-a implicat de-a lungul anilor in viata comunitatilor rurale creand cadrul favorabil dezvoltarii durabile.