ELEVII „EDI” DESCOPERA POTENTIALUL REGIUNII SUD-VEST OLTENIA

Ramnicu Valcea, 04.11.2014 – Timp de doua zile, 45 de elevi din proiectului Elevul EDI, desfasurat de World Vision Romania, au participat la cea dea a 19-a editie a Targului INDAGRA.

Tinerii au fost selectati de la cele trei licee partenere ale Fundatiei World Vision Romania: Colegiul National Informatica Matei Basarab Ramnicu Valcea, Liceul Tehnologic Filiasi din judetul Dolj si Liceul Tehnologic Vitomiresti din judetul Olt.

Elevul E.D.I – Educatie antreprenoriala, Dezvoltare de servicii
de consiliere, suport si orientare, Integrare profesionala
POSDRU/161/2.1/G/138381

„Pentru elevi acest eveniment a reprezentat o prima interacatiune intre ei, ca si beneficiari ai proiectului, o experienta directa de participare la un proces de selectie, posibilitatea de a intra in contact cu producatorii experimentati si de a interactiona direct cu antreprenorii din domeniul agricol, dar nu in ultimul rand sansa de a cunoaste mai bine aspectele inovatoare legate de marketingul produselor, utilajelor si masinilor agricole.” a declarat Ina Rizoaica Manager Proiect.

Pe parcursul celor doua zile elevii au vizitat standurile expozantilor din cadrul targului de la Romexpo, avand fiecare ca tema interactiunea cu reprezentantii firmelor din domeniul agricol si industriei alimentare. Impartiti pe grupe mixte de lucru, alcatuite din elevi ai ficarui liceu partener, acestia au colectat informatii despre companii direct de la reprezentantii acestora , cu scopul de a alcatui o scurta prezentare a unei firme si a produselor inovative ale acesteia.

„Firma pe care am ales-o se ocupa cu producerea de ambalaje bio pentru diferite produse alimentare. Cel mai mult m-a incantat modul in care se fabrica aceste ambalaje in asa fel incat produsele perisabile care altfel ar exipira in cateva zile, prin acest procedeu pot fi pastrate un timp indelungat pe rafturile magazinelor, protejand in acelasi timp si mediul inconjurator” a declarat Diana, unul dintre elevii inclusi in proiect.
La finalul primei zile, tinerii au participat la un atelier de lucru ilustrand grafic produsul cel mai inovativ al firmelor selectate din cele abordate la targ de fiecare grup.

Sarcinile practicede a doua zi au fost identificarea firmelor care prelucreaza materii prime provenite din Regiunea Sud –Vest Oltenia, iar la final, in cadrul atelierului fiecare grup sa deseneze o harta a resurselor din regiune in functie de firmele identificate la eveniment.
La finalul celei de a doua zile elevii au primit informatii despre regiuni, strategiile de dezvoltare regionale, posibile surse de informare si au realizat impreuna o scurta analiza SWOT la nivelul regiunii lor.

„Prin Proiectul EDI , la Indagra, am avut ocazia sa discut chiar cu managerul firmei pe care am ales-o pentru studiu. Mi s-a parut foarte interesant ca mi-am invins emotiile de a aborda persoane importante pe care nu le cunosteam. „ a declarat Adrian, beneficiar proiect.

Proiectul Elevul EDI are ca scop dezvoltarea competentelor şi abilitatilor profesionale si sociale ale elevilor pentru ai ajuta sa se integreze social si profesional. Grupul tinta al proiectului este alcatuit din 550 de elevi, care beneficiaza de consiliere, suport si orientare profesionala.