MINI TABARA DE VARA A OFERIT BURSIERILOR WORLD VISION EXPERIENTE DE NEUITAT

Craiova – 5 Septembrie 2014 | Bursierii programului World Vision ,,Vreau in clasa a noua” din judetul Dolj au petrecut trei zile pline de activitati in mini tabara de vara, organizata anul acesta in statiunea Busteni. Tinerii au mers in drumetii, au pictat icoane pe sticla, au realizat produse handmade si si-au demonstrat curajul participand la exercitiile din parcul de aventura din Busteni. Bagajul de cunostinte si amintirile sunt acum, cu siguranta, mai numeroase!

Dornici sa respire aer curat de munte, tinerii bursieri au pornit, alaturi de leaderii de la Smart Adventure, pe carari de munte catre Cascada Urlatoarea. Multi stiau despre unicitatea si frumusetea ei de la orele de geografie, dar asteptau cu nerabdarea sa o vada si in realitatea. Urcusul a fost placut si plin de voie buna si odata ajunsi la cascada, tinerii au facut poze si s-au bucurat de peisajul spectaculos.

Seara s-au intalnit la atelierul de creatie unde au invatat mai multe despre tehnica picturii pe sticla, au realizat felicitari folosindu-se de quilling si au pictat in culori vesele diferite figurine din ipsos. Fiecare bursier a realizat cu mare dragoste un produs pentru sponsorul lui, si totodata a scris o scrisoare in care si-a exprimat bucuria si multumirea pentru ca i s-a acordat sansa de a fi in tabara si a participa la experinte atat de diferite.

A doua zi de tabara a fost dedicata aventurii. Parcul montan de aventura, prin exercitii la inaltime, escalada, trasee militare le-a permis tinerilor sa isi puna la incercarea increderea in sine, sa dovedeasca cat sunt de curajosi si sa-si depaseasca limitele:

,,Fiecare exercitiu a fost o adevarata provocare si atunci cand reusesti sa nu te dai batut si sa duci la final un traseu capeti mai multa incredere in tine. Mi-au placut foarte mult toate activitatile din tabara si m-am bucurat ca am putut merge, mai ales ca intreaga vara mi-am petrecut-o doar in comuna mea” a spus Sorin, elev in clasa a X-a.

Cu siguranta ca tinerii bursieri nu se puteam intoarce acasa fara o mica incursiune in istorie, oferita de vizita la Castelul Cantacuzino. Maiestuos, impecabil, mirosind a vechi si impresionand prin frumusetea vitarliilor, a frescelor si a semineelor din piatra alba, castelul i-a fascinat pe tineri, ducandu-i cu gandul in trecut la viata boiereasca a ,,nababului” Gheorghe Grigore Cantacuzino si a familiei acestuia.

In ultima zi, tinerii au invatat care sunt pasii in realizarea unui proiect de antreprenoriat si cum isi pot deschide propria afacere. Ambitiosi si hotarati, ei s-au intrecut in idei originale de proiecte. Daca unii dintre ei au vrut sa ofere servicii culinare, altii s-au orientat catre servicii in turism sau reinvierea traditiilor.

 

Mini tabara s-a incheiat prin vizitarea ,,Manastirii Caraiman”, unde bursierii si-au incarcat o data in plus bateriile si si-au pus speranta intr-un an scolar cat mai bun.

Acest gen de initiative sunt sustinute de World Vision Romania cu scopul de a oferi copiilor sanse la dezvoltare si educare. Programul de burse ,,Vreau in clasa a noua” a fost initiat in anul 2008″ si este dedicat copiilor nevoiasi care sunt motivati si isi doresc sa isi continue studiile la liceu. Bursele sunt oferite de catre donatori romani – in cei sase ani de proiect 948 de elevi fiind beneficiari la nivel national. In prezent, in judetul Dolj, 38 de elevi fac parte din program.

*** 
„Vreau in clasa e noua” este un program de prevenire a abandonului scolar pentru tinerii de liceu care aduce continuitate in suportul pentru educatie pe care l-au primit copiii din proiectele noastre traditionale de dezvoltare comunitara. Programul ofera copiilor care isi doresc sa invete, dar nu au sustinerea financiara necesara, sansa de a-si continua studiile la liceu. Pentru fiecare bursier, un donator plateste 250 lei, suma din care sunt acoperite cheltuieli de transport, cazare, masa, rechizitie, suport educational, dezvoltare personala si consiliere. Donatorii din program sunt cetateni romani din tara sau strainatate si companii de renume.
***


World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.
www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

CONTACT:
Ana Maria Motateanu – Specialist comunicare si relatii publice
World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org