„PASI MICI SPRE ROLURI MARI”- MICII ACTORI IN PIESE CA IN VIATA

Ramnicu Valcea, 16 VI 2014 | 61 de copii talentati din programul nostru de dezvoltare comunitara din judetul Valcea au participat la a cincea editie a Festivalului de Teatru organizat de colegii din Biroul Zonal Valcea al World Vision Romania. Piesele, modele pentru un stil de viata sanatos, au fost pline de sfaturi si indemnuri dar si de situatii hazlii. Teatrul este una dintre metodele pentru educatie non-formala pe care copiii le prefera pentru a-si dezvolta personalitatea.

La acest eveniment organizat la Sala Atelier a Teatrului Anton Pann Rm. Valcea, au participat copii talentati din comunitatile: Ionesti, Popesti, Francesti, Orlesti, Scundu si Vitomiresti. Sub indrumarea si coordonarea profesorilor, micii actori au jucat piesele de teatru: ”Ne pastram sanatatea”, „Marul otravit”, „Vacanta cu peripetii”, „Procesul cu alcoolul, tutunul si cafeaua”, „Momente din viata satului”, „Domnul de ciocolata”.

Tinerii actori au creat personaje originale prin prin atitudine, vointa si caracter puternic, aducand sub ochii spectatorului situatii si probleme socio-educationale verosiile dar si amuzante. Prin simtul lor artistic , copii au starnit umorul si buna dispozitie.

„Festivalul-concurs a avut ca scop promovarea teatrului ca una dintre metodele preferate in educatia non-formala, care ajuta tinerii in dezvoltarea personala. Aceasta activitate extracurriculara pune accentul pe entuziasmul jocului actoricesc, creativitate si spontaneitate. Pentru comunitatile noastre acest festival a devenit o traditie, iar pentru copii este important sa constientizeze si sa promoveze prin teatru ce inseamna un stil de viata sanatos” a declarat Ramona Capatina, coordonator Sector Sanatate in cadrul fundatiei noastre.

Pentru a-i motiva pe micii actori, Biroul Zonal Valcea al World Vision Romania a premiat cu o tabara si cu alte premii atractive prestatiile actoricesti cele mai bune si mai adaptate temei festivalului.

“Pentru mine teatrul este mai mult decat o arta, este o cale prin care te intalnesi cu tine insusi, o modalitate prin care meditezi asupra relatiei tale cu viata, cu Dumnezeu” ne-a spus actorul Sorin Sandu unul dintre organizatorii si sustinatorii festivalului nostru de teatru.