PROGRAMUL DE DEZVOLTARE COMUNITARA DIN SATELE CONSTANTENE LA FINAL

Constanta, 10 iunie 2014 | COMUNICAT DE PRESA – Dupa 13 ani, Programul de Dezvoltare Comunitara din judetul Constanta a ajuns la final de drum. Vineri 13 iunie la Teatrul Fantasio din Constanta vorbim despre comunitatile si oamenii din program: copii mai educati cu planuri marete de viitor, parinti care azi investesc in educatie, asociatii preocupate de prosperitate si dezvoltare comunitara, autoritati partenere care acceseaza fonduri pentru o viata mai buna a semenilor lor.

COMUNICAT DE PRESA

Fundatia World Vision Romania organizeaza vineri 13 iunie 2014, incepand cu ora 11, la evenimentul care marcheaza finalul Programului de Dezvoltare Comunitara. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Stat Constanta (Fantasio). 


A sosit momentul sa celebram reusitele comune si sa rememoram clipele frumoase traite impreuna timp de 24 de ani pe drumul dezvoltarii, daruindu-le copiilor din judetul Constanta o viata mai buna, in toata plinatatea ei.

Programul de Dezvoltare Comunitara este cel mai complex program derulat de organizatia World Vision International, in peste 100 de tari. Acesta se desfasoara pe o perioada indelungata de timp, uneori peste un deceniu, pentru ca isi propune sa schimbe mentalitatea oamenilor si sa transforme comunitatile in care acestia traiesc, printr-un parteneriat real si responsabil intre autoritatile locale, profesori, medici, preoti si membrii comunitatii. Colaborarea si implicarea cetatenilor sunt singurele activitati umane capabile sa creeze un mediu propice dezvoltarii armonioase a copiilor, in care acestia sunt ocrotiti, protejati, sanatosi, educati pentru viata si sprijiniti sa se dezvolte la adevaratul lor potential. World Vision International lucreaza cu cele mai sarace comunitati rurale din lume, avand o experienta de peste 60 de ani in domeniul « dezvoltarii care transforma ».
Rolul programelor de dezvoltare comunitara este sa transforme comunitatile din mediul rural, sa intareasca spiritul comunitar si sa mobilizeze liderii formali si informali in identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta si obtinerea independentei financiare.

In Romania, programul de dezvoltare comunitara a inceput la Iasi, in anul 1997 si apoi s-a extins in judetele Constanta, Cluj, Dolj, Ialomita, Valcea si Vaslui. Pornind de la nevoile de baza ale copilului, programul a abordat sectorial procesul de transformare a comunitatii, prin proiecte care au vizat educatia, sanatatea, bunastarea economica a familiei, formarea spirituala si civica a cetatenilor.
In judetul Constanta, programul de dezvoltare comunitara s-a derulat in 3 comunitati si a inceput la Cumpana, in ianuarie 2001, la Cobadin, in februarie 2002 si la Corbu, in martie 2003.

Au trecut peste 13 ani si Programul de Dezvoltare Comunitara din judetul Constanta a ajuns la final de drum. Comunitatile s-au dezvoltat, copiii au crescut si au planuri marete de viitor, parintii au invatat sa investeasca in educatia copiii, cetatenii s-au organizat in asociatii care lupta pentru prosperitate si pentru dezvoltarea comunitatii, autoritatile au invatat sa partenerieze si sa acceseze fonduri pentru o viata mai buna a tuturor membrilor comunitatii.

Va invitam sa aflati care sunt rezultatele muncii noastre si planurile de viitor ale asociatiilor de dezvoltare din cele trei comunitati. Suntem siguri ca oamenii vor continua sa dezvolte cu succes ceea ce Fundatia World Vision a sadit si ingrijit timp de peste un deceniu in inimile, sufletele si mintile copiilor, parintilor si a colaboratorilor sai.

Proiectul de Dezvoltare Comunitara in cifre:

3 comune + 3 centre comunitare infiintate

3 centre de recuperare terapeutica infiintate

3 cantine sociale reabilitate si finantate

6 scoli reabilitate si 5 gradinite

9364 de copii au participat la diverse proiecte si activitati

2000 de copii sponsorizati

3000 de copii au participat in tabere si excursii

12 105 copii si adulti care au participat la programe de sanatate

900 de copii sprijiniti direct cu alimente, haine, incaltaminte, rechizite…

700 de copii au mancat la cantinele sociale

13 565 adulti spijiniti

210 copii cu nevoi speciale au beneficiat de servicii specializate in centre de recuperare

610 adulti participanti la diverse cursuri

84 familii au primit solarii

530 voluntari

Vezi povestea proiectului aici. Programul de dezvoltare comunitara World Vision Romania din judetul Constanta, 2001-2014

https://www.youtube.com/watch?v=f9eeEBaH5IA

CONTACT:Isabela Stefan-Iorga – Specialist marketing si comunicare,Tel: 0731.444.651 E-mail: isabela_stefan@wvi.org

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii acestui ONG lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 22 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de sate din 8 judete. www.worldvision.ro