SPECTACOL CU SI DESPRE COPIII DE LA SAT – TEATRUL „POVESTEA MEA”

Craiova, 29 – 30 Aprilie 2014 | Copiii din proiectul ,,Povestea Mea” au pus in scena o poveste inspirata din viata lor. Piesa de teatru a adus in atentia publicului craiovean problemele majore cu care se confrunta copiii de la sat: din cauza saraciei, educatia este inlocuita cu munca, copiii sunt martori si victime ale violentei in scoala si familie, acestia se maturizeaza de la o varsta frageda, devenind adulti mult prea devreme. Spectacolele au fost organizate la Sala Studio, Departamentul de Arta Teatrala si Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova,

Proiectul ,,Povestea mea” initiat de Biroul Zonal Dolj al Fundatiei World Vision Romania a inceput in luna martie 2014 si a avut ca si beneficiari 25 de copii de la Scoala Gimnaziala Bucovat. Sub indrumarea actorilor Luiza Stănescu si Petrişor Diamantu, copiii au luat parte de 3 ori pe saptamana, timp de 2 luni, la workshopuri de teatru. Metodele de lucru folosite au fost jocul si joaca, relationarea cu cei mici fiind facilitata prin intermediul exercitiilor de improvizatie ale Violei Spolin, combinate cu elemente de pantomima. Pentru a realiza piesa de teatru si spectacolul de final, copiii au fost incurajati sa povesteasca despre viata, trairile si gandurile lor:

„M-am implicat in acest proiect din dorinta de a face cunoscute povestile copiilor de la sat, nu la modul general, ci lucrand pe cazuri particulare. Pe parcurs, copiii au invatat sa lucreze in echipa, sa-si respecte parerile si sa se accepte unul pe celalat asa cum sunt. In acelasi timp, copiii au inceput sa comunice, sa fie mai deschisi, increzatori, sa nu le mai fie rusine sa vorbeasca despre nevoile cu care se confrunta. Sper ca o mare parte dintre ei sa poata merge mai departe, sa se bucure de sustinerea familiei pentru a-si indeplini visele”, a spus Luiza Stanescu, coordonatorul proiectului ,,Povestea mea”.

,,Prin acest proiect de teatru am reusit sa ma cunosc mai bine, sa am mai mult curaj si incredere ca imi pot indeplini visele. O sa merg la scoala, o sa invat cat mai bine si intr-o buna zi poate am sa ajung doctorita”, a spus Roberta de 12 ani, unul dintre copiii participanti.

Totul a fost posibil datorita sponsorilor proiectului, compania Ubisoft si partenerilor: Scoala Gimnaziala Bucovat, Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Universitatea din Craiova, Departamentul de Arta Teatrala.

CONTACT | Ana Maria Motateanu – Specialist comunicare si relatii publice
World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org