SUNTEM PARTENERI LA CONFERINȚELE „ALAPTAREA PE INȚELESUL TUTUROR CU DR. JACK NEWMAN”

Bucuresti, 22 aprilie – Stiati ca Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni: doar 12,6% dintre romance alapteaza, in timp ce media europeana este de 40%, in conditiile in care 98% din femei sunt capabile sa alapteze*. Mai mult, tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa in ce priveste mortalitatea infantila**, iar alaptarea are un rol covarsitor în reducerea acesteia.

Pentru a oferi cele mai actuale informatii despre alaptare, Dr. Jack NEWMAN, cercetator in domeniul lactatiei si medic pediatru de renume mondial, va sustine in Romania conferintele: „Alaptarea pe ințelesul tuturor”, in zilele de 8, 9 și 10 mai 2014, la RIN Grand Hotel.

Conferintele „Alaptarea pe intelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”, organizate de TOTUL DESPRE MAME si Asociatia ProMAMA in parteneriat cu World Vision Romania, se adreseaza parintilor care sunt constienti de faptul ca laptele matern este cea mai buna hrana oferita bebelusului pentru un start bun in viata si care se afla in cautarea celor mai bune sfaturi. De asemenea, evenimentul este deschis specialistilor care isi doresc sa fie la curent cu noile perspective despre alaptare: medici de familie, neonatologi, pediatri, moase, asistente medicale, consultanti certificati in alaptare (IBCLC), educatori prenatali.
Toti specialistii participanti la eveniment vor primi diplome de participare si un numar de credite de lactatie (acordate de catre IBLCE – International Board of Lactation Consultant Examiners).
Inscrierile pentru Conferintele „Alaptarea pe intelesul tuturor cu Dr. Jack NEWMAN” se pot face pe www.totuldespremame.ro/evenimente.

De asemenea, Multimedia Est Publishing va tipari, cu sprijinul Asociatiei ProMAMA, Ghidul pentru alaptare de dr. Jack NEWMAN, considerata a fi cea mai apreciata si utila resursa despre alaptare din lume. Metodele lui dr. Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutand mii de mame sa alapteze cu succes. Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole si carti si a produs filme despre alaptare, resurse importante atat pentru mame, cat si pentru specialisti. In 1984, Dr. NEWMAN a deschis prima clinica de alaptare in Canada, dedicandu-si din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele sa-si alapteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alaptare adresat personalului medical si evaluarea maternitatilor cu acreditarea „Prieten al copilului”.

Programul Conferintelor „Alaptarea pe intelesul tuturor cu dr. Jack NEWMAN”:

ZIUA 1:  8 Mai 2014

•    Ce NU ati aflat pana acum despre alaptare
•    Despre mitul Nu am suficient lapte
•    Alaptarea prematurului si a copilului bolnav
•    Efectele practicilor medicale asupra nasterii
•    Primele ore dupa nastere

ZIUA 2:  9 Mai 2014

•    Norme pentru copilul alaptat
•    Mituri in alaptare
•    Alaptarea copilului intre 1 si 3 ani
•    Diversificarea alimentatiei bebelusului – introducerea solidelor
•    Cand NU este contraindicata alaptarea

ZIUA 3:  10 Mai 2014

•    Cand copilul NU ia suficient in greutate
•    Colicile la copilul alaptat

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume.  In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

Despre Asociaţia ProMAMA:

Asociația ProMAMA este singura institutie din Romania si a treia din Europa acreditata la nivel international LEAARC (Academia Americana de Pediatrie, Asociatia Internationala a Consultantilor in Lactatie – ILCA, Bordul International al Examinatorilor Consultantilor in Lactatie – IBLCE)  pentru a sustine cursul de 90 de ore, “Educatie in Lactatie (Education in Lactation)”, in vederea pregatirii specialistilor.
ProMAMA este, de asemenea, prima organizatie din Romania care ofera servicii complete de pregatire si suport in alaptare: cursuri, consultanta in alaptare, grup de suport gratuit pentru gravidele si mamicile care isi doresc sa alapteze.

Despre www.totuldespremame.ro. :

TOTUL DESPRE MAME ofera o platforma online integrata, alcatuita din site, emisiune TV si comunitate Facebook, prin care femeile vor gasi raspunsuri la intrebari despre viata de familie, rolul de mama si sotie, cresterea copiiilor sau dezvoltare personala.

Platforma online se adreseaza femeilor active, cu viata sociala si cariera, dar care in acelasi timp considera maternitatea o implinire, nu o corvoada, intelegand importanta cunoasterii etapelor cresterii copilului.

Pentru informatii suplimentare, va rugăm contactati:

Oana Serban
Manager Comunicare si PR
oana_serban@wvi.org, 0736.444.822.

Simona Ghenea
Communication and Special Events Coordinator
www.totuldespremame.ro;
simona.ghenea@mme.ro ; 0733.904.678

Sorana Muresan
Presedinte Asociatia ProMAMA
www.promama.ro;
contact@promama.ro; 0726.71.51.52

*Studiu desfasurat in 2011 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si UNICEF, in Romania
** Studiu EUROSTAT