HAI LA MIERE! TARGUL APICOL OLTENIA RAMNICU VALCEA, 29-30 MARTIE 2014

Ramnicu-Valcea, 28 martie 2014 | World Vision Romania prin Biroul Zonal Valcea este din nou alaturi de Asociatia Apicola Scundu si de magazinul Placerea Naturii, oferind sprijin atat financiar cat si logistic cu prilejul Targului Apicol Oltenia desfasurat in capital valceana desfasurat in acest weekend. Evenimentul se va desfasura sambata 29 si duminica 30 martie in Scuarul Mircea cel Batran din zona centrala a orasului, intre orele 08.00 si 18.00.

La expozitia cu vanzare vor participa producatori apicoli din toata tara, comercianti de echipamente, unelte, accesorii, utilaje apicole, faguri artificiali, tratamente, hrana pentru albine, ambalaje miere si produse apicole.

Deschiderea oficiala a targului va avea loc sambata 29 martie 2014 la ora 10.00, urmand ca incepand cu ora 11.00 la Hotel Alutus sa se desfasoare o conferinta pe teme apicole, la care apicultori, firme, organizatii si autoritati vor discuta ultimile noutati legislative din domeniu.

Targul se afla la a treia editie iar World Vision Romania se poate mandri cu statutul de finantator si contributor la organizatarea traditional al acestui eveniment. 30 de voluntari ai fundatiei sunt implicati in desfasurarea evenimentului. Dupa ce pe parcursul aceastei saptamani au distribuit pliante de promovare in Ramnicu-Valcea si in localitatile unde lucreaza fundatia, voluntarii vor fi parte a echipei de organizare a targului primind invitatii la Conferinta Apicola si vor completa chestionare adresate de catre organizatori expozantilor si cumparatorilor.

Alaturi de organizatori – Asociatia Apicola Scundu si Placerea Naturii – si de ceilalti parteneri – Primaria Municipiului Ramnicu-Valcea, Consiliul Judetean Valcea, Camera Agricola si Directia pentru Agricultura Valcea – ne propunem cu acest prilej sa promovam apicultura, consumul de miere si derivatele acesteia.

World Vision Romania sustine apicultorii inca din anul 2007. Scopul este de a stimula si sustine fermierii din mediul rural sa practice apicultura la un nivel eficient si competitiv, asfel incat sa devina o activitate economica generatoare de venit si o alternativa viabila la agricultura de subzistenta. Sustinerea apicultorilor adulti are ca finalitate pentru World Vision cresterea nivelului de trai in beneficiul copiilor acestora.

In judetul Valcea, datorita unei bogate si sanatoase baze melifere, s-a dezvoltat in timp o puternica traditie in apicultura. In prezent judetul ocupa primul loc in tara la productia de miere, cu peste 2.000 de apicultori inregistrati cu mai mult de 100.000 de familii de albine. Conform Asociatiei Crescatorilor de Albine, Romania se afla pe locul 7 in Europa cu 1,3 milioane de familii de albine ingrijite de 30.000 – 35.000 de apicultori, fiind intrecuta doar de tari precum Spania, Grecia, Franta, Italia sau Polonia.