«VREAU SA-TI SPUN POVESTEA MEA» – PIESE DE TEATRU „SCRISE” DE COPII CU NEVOI SPECIALE

Constanta, 27 martie 2014 | 18 copii cu nevoi speciale din comuna Corbu, judetul Constanta, isi vor transfera emotiile si trairile asupra unui animalut despre care vor scrie povesti iar acestea vor fi transpuse in piese de teatru. Proiectul de activitati terapeutice se va desfasura in parteneriat cu Asociatia Civicum Voluntaris, cu sprijinul Fundației pentru Comunitate si MOL Romania si a fost lansat joi 27 martie 2014 printr-o conferinta de presa.

«Vreau sa-ti spun povestea mea» este un proiect nou care include activitati dedicate sanatatii copiilor cu nevoi speciale* si se va desfasura pana pe 31 august 2014.

Pentru ca cei mici si tinerii sa identifice care ar fi „animalutul” care sa ii reprezinte, copiii de 7 -17 ani vor petrece o zi in compania animalelor din Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Apoi, asistati de psihologi, vor „scrie” povestile prin care vor transfera pana la suprapunere emotiile si trairile lor profunde personajului din lumea animalelor pe care l-au ales.

Dintre aceste „povesti”, un juriu va alege trei dintre cele mai frumoase care cu ajutorul unei echipe specializate de arta dramatica se vor transforma in piese de teatru pentru a fi jucate pe scena Teatrului pentru copii si tineret „Calutul de mare” din Constanta.
Iar pentru toata munca depusa, copiii vor fi premiati intr-un cadru festiv, la prezentarea piesei castigatoare.

Sa le uram succes!

* Reabilitarea psiho-socială a copiilor cu diagnostice de boli cronice şi dizabilităţi care induc handicap, prin implicarea în activităţi dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber şi de a face cunoscute propriile trăiri, prin transpunerea lor sub forma unei poveşti în care personajul principal, un animăluţ ales şi considerat ca fiind reprezentativ pentru propria persoană, va prelua încărcătura emoţională transformând-o în mesaj creativ exprimat prin piesa de teatru.