HANDBALUL POATE FI MAI MULT DECAT UN SPORT, POATE AJUTA TINERII SA ISI URMEZE VISELE.

 Comunicat de presa
Schimba viitorul unui copil! Ajuta-l sa merga la scoala !

Ramnicu Valcea, 28.01.2014 | Comunicat de Presa | Biroul Zonal Valcea al fundatiei World Vision Romania impreuna cu HCA HandbalFan Ramnicu Valcea au organizat, intre 25 si 26 ianuarie 2014, editia a IV-a a turneului de handbal mixt amatori „Handbal pentru educatie”, cu participarea a 15 echipe de handbal mixt din Bucuresti, Brasov, Cluj, Dolj, Olt si Valcea. S-au strans 7.800 lei care au fost donati pentru activitatile destinate bursierilor la liceu din programul „Vreau in clasa a noua”.

Jocurile s-au desfasurat la Sala Sporturilor Traian, Sala de Sport a Colegiului National Energetic si Sala Colegiului National Forestier din Ramnicu Valcea iar evenimentul sportiv a fost destinat strangerii de fonduri pentru educatia tinerilor valceni din proiectul ”Vreau in clasa a noua”.

Au fost doua zile de meciuri intense, competitie-spectacol la cel mai inalt nivel, oferita de amatori si iubitori ai handbalului. Iata cum arata podiumul editiei din acest an: locul I – Nova Bucuresti, locul II-HandbalFan 1 Rm.Valcea si locul III- EVO Bucuresti.

Povestea HCA HandbalFAN Ramnicu Valcea este una interesanta pentru iubitorii acestui sport. Cativa fani ai handbalului au infiintat clubul in anul 2010, atragand de partea lor atat oameni care nu au jucat handbal niciodata cat si dintre cei pentru care acest sport a fost o mare iubire sau l-au practicat cu pasiune, inclusiv pe fostele hanbaliste de la H.C. Chimistul si C.S. Oltchim : Mia Radoi, Nicoleta Lazar, Steluta Luca, Adina Meirosu, Diana Iordache (Meirosu) si maseurul Emil Guiu.

Ni s-au alaturat pentru buna organizare a acestui turneu cativa parteneri de nadejde si sponsori cu sufletul aproape de sportul pe semicerc: Primaria Municipiului Ramnicu Valcea, Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, Clubul Rotract, Fundatia Judeteana pentru Tineret Valcea, Apavil Valcea, Nurvil Rm.Valcea, Boromir, Pepsi, Restaurante OK Rm.Valcea, Apa Vidra, Vizal, 24Plus , Sanovita si Eurogreen.

Tuturor celor de mai sus, handbalistilor, voluntarilor, arbitrilor, asistentilor medicali, spectatorilor si tuturor autoritatilor publice care, prin demersurile intreprinse, au contribuit atat la buna organizare a competitiei cat si la crearea unui climat de ordine, liniste publica, incredere si siguranta pentru toti participantii, LE MULTUMIM!

Sumele stranse in cadrul acestui turneu – aproximativ 7800 lei – au fost donate pentru programul „Vreau in clasa a noua”, lansat de World Vision in 2008. Acest proiect are ca scop sustinerea si incurajarea tinerilor din mediul rural pentru a-si continua studiile liceale.

„Doresc sa exprim in numele intregii echipe World Vision dar si in numele bursierilor din proiectul „Vreau in clasa a noua” un sincer „MULTUMESC!” partenerilor de la HandbalFan pentru ca, alaturi de celelalte echipe participante la acest turneu si pentru al treilea an consecutiv, prin sport si prin pasiunea lor pentru handbal, au ales sa ofere un viitor mai frumos copiilor din mediul rural, ajutandu-i sa merga la scoala !” Corina Popescu- Manager Zonal Valcea

Handbalul poate fi mai mult decat un sport, poate ajuta tinerii sa isi urmeze visele.