VOLUNTARII BIROULUI WORLD VISION DIN CRAIOVA AU FOST PREMIATI!

COMUNICAT DE PRESA

Craiova, 21 ianuarie 2014 – Pentru ca voluntariatul este o valoare fundamentala a fundatiei World Vision Romania, Biroul Zonal Dolj a facut o traditie din aprecierea si premierea voluntarilor care sprijina in mod constant proiectele si campaniile locale. La fiecare inceput de an, in cadrul unei intalniri informale, voluntarii alaturi de angajatii World Vision povestesc despre realizarile si intiativele avute pe parcursul intregului an trecut.

Anul 2013 nu a fost un an sarac in succese si proiecte frumoase desfasurate cu sprijinul voluntarilor. Acestia au fost de folos fundatiei prin participarea la cele doua mari campanii de traduceri specifice activitatii World Vision si prin organizarea mai multor evenimente. Pe 11 aprilie, au luat parte la flash mob-ul 2 {e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3}, organizat in parteneriat cu Palatul Copiilor Craiova, in doua locatii din oras, cu scopul de a implica publicul in lupta impotriva abandonului scolar. De asemenea, pe 18 octombrie, au marcat Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane, prin actiunea publica de tipul flash-mob, organizata sub sloganul “Nu vreau sa fiu o marfa”, in parteneriat cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

 

Sprijinul voluntarilor a fost simtit si in desfasurarea actiunilor de strangere de fonduri, atunci cand au dat o mana de ajutor angajatilor World Vision prezenti cu produse realizate de beneficiarii organizatiei la trei Editii ale targului Hand-Made Bizarre Bazaar. Am incheiat anul prin campania: ,,De Craciun, devino donator de viitor!”, la finalul careia, prin prezenta lor la bradutul cu dorinte amplasat in ElectruputereMall Craiova, voluntarii au reusit sa convinga trecatorii sa indeplineasca 83 de dorinte ale copiilor din comunitatile noastre.

Pe langa aceste activitati, voluntarii mai participa la activitati de vacanta, activitati de birou, campanii sociale, aplicare chestionare, ofera sprijin in designul materialelor de promovare sau alte proiecte specifice.

,,Ma bucura tare mult sa vad dorinta de implicare a tinerilor in proiecte de voluntariat si faptul ca ei devin tot mai entuzisti pe masura ce apar si rezultatele. Anul trecut a fost un an bogat in initiative desfasurate in spatiu public, gen flash mob-uri, miscari internationale, targuri, marsuri, prin care voluntarii si-au putut dezvolta abilitatile de organizare si lucru in echipa, dand totodata dovada de multa daruire si creativitate”, a spus Ana Maria Moţăţeanu, coordonator voluntari World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj.
Ne mandrim cu ei pentru ca sunt ai nostri! Profil de voluntar!

Andreea Avramescu
eleva la C.N. „Elena Cuza”, Craiova, in clasa a XI-a E filologie bilingv-engleza.

,,World Vision este primul ONG in care am inceput sa activez ca voluntar in urma cu 2 ani. Pe scurt as defini W
orld Vision prietenul copiilor dezavantajati, dar si prietenul tuturor celor care doresc sa ajute pe cineva. Pentru mine nu este doar un loc unde fac voluntariat, este locul care mi-a definit personalitatea si mi-a aratat cine vreau sa fiu cu adevarat. Astazi consider activitatea mea ca voluntar mai mult un hobby la care nu as putea renunta. Ma vad facand acest lucru si la facultate in America sau Marea Britanie acolo unde imi doresc sa reusesc, dar si pe viitor ca jurnalist.”

Elena Combi
inginer chimist

,, Am decis sa devin voluntar pentru World Vision din dorinta de a cunoaste adevarul despre ce am vizionat pe canalele de informare despre aceasta fundatie. A fost cea mai buna alegere pe care am putut-o lua pentru ca nu-i nimic mai impresionant decat sa vezi singur care-i adevarul privind copiii ce nu au avut „sansa” sa aiba o familie cu posibilitati financiare. Este o experienta de viata ce ar trebui sa fie traita de fiecare dintre noi cel putin o data .Este o traire extraordinara sa simti ca ajutand cat de putin sansa unor copii la viata se imbunatateste. Merita sa incercati si sunt convinsa ca imi veti da dreptate. Multumesc fundatiei ca am avut sansa sa fac parte din aceasta echipa de suflet.”
Monica Tuca
absolventa Facultatea de Litere din Craiova, Sectia Comunicare si Relatii Publice
,,Activez ca voluntar în cadrul fundației World Vision România, de trei luni, de altfel, de o perioada relativ scurtă, dar în care am reușit să învăț foarte multe lucruri, am învățat înainte de toate cum să fiu mai solidară, să reacționez la problemele unor copii mai puțin norocoși, copii defavorizați din mediul rural. Astfel, activitatea de voluntariat înseamnă pentru mine dezoltare, în primul rând, pe plan personal, cât și pe plan profesional.
Cea mai importantă activitate pe care am desfășurat-o până în acest moment, în cadrul fundației, a fost cea de strângere de fonduri în cadrul campaniei “De Crăciun, devino donator de viitor”, când “Brăduțul cu dorințe” și-a îndeplinit misiunea cu succes, noi voluntarii reușind să îndeplinim cele 83 de dorințe ale copiilor din programul “Donator de viitor”.
 
Campania de Crăciun a avut un puternic impact asupra mea deoarece în urma ei am reuşit să gândesc dincolo de aparenţe, deoarece în mare parte, dorinţele copiilor au fost îndeplinite de oameni simpli, de elevi şi studenţi, de cei care s-au simţit apropiaţi de această cauză, de oamenii dornici să ofere speranţă, bucurie şi un viitor mai bun copiilor nevoiași din mediul rural doljean.

După strângerea cadourilor, a urmat momentul cel mai emoționant al campaniei la care, de asemenea, am luat parte şi care a fost de-a dreptul impresionant. În momentul în care copiii au primit cadourile, am văzut în ochii lor acea sclipire, în semn de mulţumire, care cu greu poate fi descrisă în cuvinte. În clipa aceea, mi-am dat seama că munca ne-a fost rasplătită prin intermediul celor mai sincere zâmbete, ceea ce pentru mine personal, a fost mai mult decât suficient, a fost încă un motiv întemeiat pentru care se merită să fac voluntariat în continuare.

Aşadar, aşa cum spune şi sloganul, fac voluntariat “Pentru copii. Pentru mai bine. Pentru viitor. Pentru mine…”


Bianca- Gabriela Cremene
elevă în clasa a XII-a E la Colegiul Național Elena Cuza, clasa cu profil de filologie bilingv-engleză.

,, Consider experiența la World Vision folositoare pentru realizarea muncii în echipă și posibilitatea de aplicare a cunoștințelor de limbă engleză deja avute. Faptul că am participat la ajutorul oferit de către sponsori copiilor fără posibilități m-a făcut să observ rolul organizației World Vision din interior. Echipa unită și prietenoasă ne-a oferit ajutor de câte ori am mers la sediu, explicându-ne încă de prima dată rolul nostru in organizație. Am rămas plăcut surprinsa sa vad cate lucruri putem face pentru a ajuta copiii in nevoie din mediul rural. Ei au avut sărbătorile mai frumoase- datorită echipei World Vision.”

Alexandra Serban:
Eleva in clasa a XI-a la Colegiul Carol I, voluntar activ in cadrul campaniilor World Vision.
‘’Am inceput sa fac voluntariat pentru World Vision in mai 2013 cand doamna profesoara de engleza ne-a prezentat un proiect al acestei fundatii. Mi s-a parut ca World Vision are un tel foarte bine definit. Astfel am aflat mai multe despre copiii care nu au conditiile pe care le avem noi, si traiesc in medii defavorizate. Acest lucru m-a ambitionat si mai tare, iar acum sunt voluntar activ in cadrul tuturor campaniilor World Vision. Munca depusa este o munca de suflet, care imi aduce experienta si implinire. Este minunat faptul ca World Vision ajuta fiecare copil sa aiba sansa la un viitor mai bun.’’

Afla cum poti deveni voluntar pe site-ul fundatiei: www.worldvision.ro

***

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii acestui ONG lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 22 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 350.000 de copii si adulti, in 200 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale unde este prezenta programe de lunga durata pentru educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatii în care traiesc. www.worldvision.ro

CONTACT: 
Ana Maria Motateanu | Specialist comunicare si relatii publice
World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org