BURSIERII LICEENI DIN IASI AU INVATAT DESPRE DREPTURILE COPIILOR

În luna ianuarie, pentru cea de a doua întâlnire, bursierii din cadrul proiectului “Vreau în clasa a noua” s-au reunit la Centrul de Tineret din Negreşti unde au învățat despre “Drepturile copilului”.

Aflați într-un cadru informal, prin discuții libere şi dezbateri, tinerii au parcurs istoria drepturilor copilului, au aflat care sunt cele mai importante drepturi ale lor (dreptul la protecție, dreptul la participare şi dreptul la dezvoltare) precum şi care sunt insituțiile şi persoanele la care pot apela atunci când simt că drepturile le sunt încălcate.

Pentru a înțelege mai bine situațiile practice cu privire la drepturile copiilor, tinerii au fost implicați în jocuri de echipă, au disociat drepturile reale ale copiilor de cele false şi au analizat situații de încălcare a drepturilor copiilor.

„Azi am învățat cum pot să ajut pe altii şi cum pot să mă implic pentru a alina suferințele altora. Am aflat că sunt importantă şi că am dreptul la opinie, la dezvoltare şi la educatie. Am aflat ca am dreptul de a fi auzită şi ascultată de adulți. Această activitate mi-a placut pentru că am învățat cum pot fi eu față de alții” (Florina, 15 ani).