EXPERIENTA PRACTICA PRIN ARTA PENTRU LICEENI BURSIERII DIN CRAIOVA

A doua saptamana din ianuarie a inceput intr-un mod extrem de placut si interesant pentru bursierii proiectului ,,Vreau in clasa a noua”din Craiova. Acestia s-au intalnit pentru prima data anul acesta si au invatat alaturi de Silvia Stoica – cunoscut artist craiovean in arta decoupage-ului – sa vopseasca si sa decoreze cutii de bijuterii, tavi de bucatarie, cutii de ceai si tablouri.

Cursul cuprinde mai multe sesiuni si isi propune pana la final sa ii invete pe tineri cum sa realizeze de la inceput pana la sfarsit un produs handmade, folosind diferite tehnici si stiluri de decoupage.

Decoupage este un cuvant al secolului 20, care provine din cuvantul francez „decouper” cu sensul de a taia. Decupajele de hartie sunt reasamblate si proiectate iar apoi lipite pe o suprafata vopsita sau aurita. Cu originile sale pline de culoare si varietatea de tehnici , posibilitatile aceastei forme de arta fascinante sunt infinite, oferind posibilitatea de a petrece nenumarate ore de creativitate, precum si placere.

Cateva fotografii surprinse in timpul atelierului de creatie: