MOS CRACIUN SI MOS NICOLAE DIN VALCEA S-AU INTRECUT IN SURPRISE SI DARURI!

Ramnicu Valcea, Decembrie 2013 – Sarbatorile de iarna a adus o mare bucurie in sufletul voluntarilor, partenerilor si sponsorilor valceni, dar mai ales in sufletul tuturor copiilor. Proaspetele mame au primit sfaturi si kituri, copiii de gradinita au primit ghete si jucarii de la voluntari, handbalistii care sustin fundatiei au avut parte de o surpriza iar la “Cupa World Vision” la fotbal s-au strans fonduri pentru “Donator de viitor”. Au fost colinde si un concurs TV.

Mosul a urat mai intai ” bun – venit pe lume!” nou-nascutilor din Maternitatea Rm.Valcea, aducandu-le celor mai mici copii ai tarii 100 de kituri cu primele lor hainute si pliante cu sfaturi pentru proaspetele mamici.

Apoi, afland ca la Geamana si Izvorul Rece din comuna Stoilesti, 21 de copii merg multi kilometri pe jos pentru a ajunge la gradinita, Mos Nicolae si-a trimis spiridusii – voluntarii din judetul Valcea – sa stranga fonduri cu care sa le duca acestora in dar ghetute, dulciuri si jucarii in valoare de 2500 lei. Campaniei „Fii alaturi de Mos Nicolae” i s-au alaturat si cei mai mici dintre donator – prescolarii de la Gradinita cu Program Prelungit Nord 2 din RamnicuValcea – care au daruit 40 de jocuri si jucarii noi pentru copiii din mediul rural.

Sarbatorile au venit si cu momentul surpriza, plin de emotie, al gratitudinii aduse de bursierii „Vreau in clasa a noua” jucatorilor de la HandbalFan, sportive care an de an le doneaza fondurile obtinute in timpul turneului „Handbal pentru educatie”. Liceeni au aparut in mod surprinzator la un antrenament aducand tricouri, sepci , fursecuri si o scrisoare de multumire pentru intreaga echipa de sportive. Acestia le-au facut promisiunea de a-i ajuta si in anul 2014 astfel incat sa poata desfasura cat mai multe activitati in cadrul programului de burse “Vreau in clasa a noua”.

Evenimentul caritabil “Cupa World Vision” la fotbal s-a derulat in zilele de 14-15 decembrie 2013 in parteneriat cu D.J.S.T Valcea si cu Asociatia Judeteana „Sportul Pentru Toti” si a adus la start un numar de 8 echipe. Cu acest prilej participantii au donat aproximativ 1.700 de lei pentru sustinerea programului „Donator de viitor”. Castigatoarea primei editii a acestui turneu a fost echipa I.S.U. Valcea, care a invins in finala C.S. Dinamo Ramnicu Valcea iar pe locul 3 s-a clasat echipa C.S.Cozia Ramnicu Valcea. La competitive au mai participat echipele Petrolistii OMV, Fan Courier 1 si 2, Alumina si Castelanii.

In cadrul ultimei intalniri lunare de socializare din an, 82 de liceeni valceni care beneficiaza de o bursa scoalra prin programul “Vreau in clasa a noua”, au avut frumoasa initiativa de a impodobii bradul de Craciun cu obiecte inedite, confectionate chiar de ei. Atat ei cat si voluntarii si copiii din comunitatile valcene partenere insotiti de profesorii lor, au cantat colinde si au urat colegilor din Biroul Zonal Valcea. Primiti cu prietenie, cei 156 de colindatori au fost rasplatiti pentru crestinescul lor gest cu daruri din desaga lui Mos Craciun.

In perioada 16-25 decembrie 2013 World Vision a adus din nou „Craciunul, mai aproape de sufletul copiilor!”. Derulat de mai bine de 10 ani in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului, concursul dedicat Craciunului a fost difuzat pentru prima oara la un post de televiziune iar 40 de copii sub 15 ani au ascultat povestea lui Mos Craciun la VTV, au raspuns la o intrebare si au primit cate o punga cu dulciuri, carti si jucarii. In anii trecuti consursul s-a desfasurat la radio.

Mos Craciun si Mos Nicolae din Valcea s-au intrecut in surprise si daruri!