33 DE VOLUNTARI IALOMITENI PREMIATI DE ZIUA INTERNATIONALA A VOLUNTARIATULUI

Joi, 5 Decembrie 2013, cu ocazia Zilei Internationale a voluntariatului, World Vision Romania – Biroul Zonal Ialomita si-a desemnat voluntarii cei mai activi din comunitatile ialomitene in cadrul Festivitatii de premiere a Voluntarilor desfasurata la Libraria Bastilia din Bucuresti.

Intr-o atmosfera plina bucurie si in aplauzele celor peste 40 participanti, invitati si reprezentanti ai fundatiei, cei trei 33 de voluntari au primit diplome de excelenta si recunostinta pentru implicare.Acestia, pe tot parcursul anului, implicandu-se in probleme comunitatii au rezolvat o serie de probleme. Au participat la actiuni de ecologizare, au ajutat copiii si persoanele vulnerabile aflate in dificultate, s-au implicat in campanii de informare dar si in munca de birou (traduceri, indosariere, activitati de secretariat, etc.).

„Premiatii”, sunt cadre didactice, parinti voluntari, reprezentanti ai consiliului elevilor, fosti bursieri din programul pentru studii la liceu „Vreau in clasa a 9a”, in prezent studenti in Bucuresti care fac voluntariat pentru fundatia noastra.

„Am invitat deopotriva voluntari copii si voluntari adulti, deoarece cei mici voluntariaza urmand modelul celor mari, iar adulti sunt motivati sa continue activitatile pentru cresterea calitatii vietii copiilor”ne spune Ioana Cordos, coordonator Protectia si participarea copilului in cadrul biroului din judetul Ialomita al World Vision Romania.

Gabriel de 16 ani din Cosereni ne-a adeclarat  „Sunt voluntar pentru ca imi place sa ajut, sa fac proiecte in care sa implic cat mai multi copii. Mi-a placut mult festivitatea de premiere de astazi pentru ca am simtit ca sunt valoros si ca munca si implicarea mea conteaza.”
Festivitatea de premiere a voluntarilor a fost al doilea eveniment pe care Biroul Zonal Ialomita al fundatiei World Vision Romania l-a dedicat motivarii voluntarilor care isi daruiesc constant timpul si talentul lor.