CURSURI DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL AGRICOL LA NEGREȘTI, JUDEȚUL VASLUI

Comunicat de Presă

• Fundația World Vision România a organizat evenimentul de deschidere a cursurilor de instruire în domeniul agricol;
• 100 de beneficiari vor fi instruiți în domeniul zootehniei şi al legumiculturii.

Luni, 13 mai 2013, începând cu ora 10:00, în Sala Mare a Primăriei din Negreşti, Fundația World Vision România a organizat evenimentul de deschidere a cursurilor de instruire în domeniul agricol – crescători de animale şi legumicultură.

Derulate în perioada mai – iunie 2013, cursurile se adresează unui număr de 100 de beneficiari care vor fi instruiți în domeniul agricol, specializările crescători de animale şi legumicultură: 3 serii de curs în domeniul creşterii de animale si o serie de curs de legumicultură, fiecare dintre serii având un număr de 25 de beneficiari. Selecția beneficiarilor a fost realizată după criterii bine stabilite de liderii comunitari împreună cu instituțiile agricole, în urma absolvirii aceştia primind o diplomă de calificare profesională, recunoscută la nivel național şi internațional.

Cursurile se desfăşoară în cadrul proiectului Să luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică, derulat în perioada 1 octombrie 2012 – 30 septembrie 2017 în județul Vaslui, comunele Oşeşti, Vultureşti şi Negreşti – zona rurală, fiind structurate în 120 ore de teorie şi 240 de ore de practică şi autorizate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educației.

Fundația World Vision România acoperă costurile acestor cursuri, valoarea totală fiind de 7000 de dolari. Cursurile sunt derulate în parteneriat cu Camera Agricolă a Județului Vaslui.

“Ne bucurăm că acest proiect se dezvoltă şi în comunitatea noastră şi ne dorim ca, prin intermediul său, birocrația impusă de Uniunea Europeană pentru atragerea fondurilor pentru agricultură să nu îi mai descurajeze pe micii fermieri astfel încât aceştia să atragă bani europeni, să îşi dezvolte gospodăriile şi să fie încurajați să intre în forme asociative.”, a declarat domnul Anton Adrian, Primarul Comunei Vultureşti din județul Negreşti.

În urma absolvirii cursurilor, beneficiarii vor dobândi cunoştințe teoretice şi practice în domeniul zootehniei şi al legumitculturii, vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică în unități de specialitate sau la locul de muncă şi de a obține subvenții sau de a accesa fonduri de la Uniunea Europeană. De asemenea, beneficarii vor fi instruiţi cu privire la rolul si avantajele formelor asociative, la principalele probleme ale producătorilor individuali, procedurile necesare scrierii de proiecte şi accesării de fonduri.

Proiectul a fost integrat în Programul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală care a devenit, încă din anul 2000 o direcție de acțiune importantă pentru World Vision România. Programul încurajează şi susţine investiţiile private în mediul rural pentru dezvoltarea unei economii locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale, care să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trai ale agricultorilor și familiilor lor.

Persoana de contact: Gabriela Grama – Specialist Comunicare şi Relații Publice, World Vision ROmania – Biroul Zonal Iasi-Vaslui
Telefon: 0731-444 611,  0732-888 670; gabriela_grama@wvi.org

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valori crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie,
rasa, etnie sau gen. [fraza standard tradusa de pe wvi.org]

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 23 de ani de prezenta in Romania am desfasurat programe pentru mai mult de 350.000 de copii si adulti, in 394 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro