FESTIVITATEA DE PREMIERE A VOLUNTARILOR IALOMITENI

Miercuri, 20 Martie 2013, la Liceul Grigore Moisil din Urziceni, World Vision Romania – Biroul Zonal Ialomita si-a desemnat voluntarii cei mai activi din comunitatile ialomitene in cadrul Festivitatii de premiere a Voluntarilor.

Voluntarii ialomiteni pe tot parcursul anului au demonstrat ca prin implicarea lor au rezolvat o serie de probleme ale comunitatii din care fac parte si nu numai. In prezent, in Biroul Zonal Ialomita exista un numar de 130 de voluntari care provin din domenii diferite: profesori, preoti, asistenti medicali, bibliotecari, elevi dar si parintii se numara printre cei mai consecventi sustinatori ai activitatilor desfasurate pentru copii.

In cadrul acestui eveniment, reprezentantii fundatiei World Vision Ialomita au facut un mic bilat al activitatii voluntarilor: actiuni culturale si educative in scoli, gradinite si Cluburile Copiilor, actiuni de ecologizare in comunitatile din care fac parte, ajutorarea copiilor si persoanelor vulnerabile aflate in dificultate, implicare in campanii de informare dar si in munca de birou (traduceri, indosariere, activitati de secretariat, etc.). Festivalul s-a concretizat intr-o buna oportunitate pentru participanti sa sa se cunoasca, sa impartaseasa din experientele proprii, sa se felicite pentru initiativele avute si chiar sa puna la cale noi colaborari.

Intr-o atmosfera plina de emotie si bucurie si in aplauzele celor peste 60 de voluntari participanti, World Vision Ialomita a premiat 13 voluntari cu diplome de excelenta si medalii – cel mai bun voluntar din fiecare dintre cele 13 comunitati unde se desfasoara proiecte in parteneriat cu institutiile locale. Toti ceilalti voluntari au primit diplome de participare si recunostinta pentru implicare.

Mariana Stefan (voluntar World Vision comuna Adancata) – „World Vision este pentru mine o gura de aer proaspat. Faptul ca sunt voluntar World Vision si in aceasta calitate organizez activitati cu copiii si tinerii din localitate mi se pare o recompensa mult mai valoroasa decat banii. Energia si bucuria copiilor ma fac sa ma simt tanara si implinita.”
Constantin Vlad (voluntar World Vision comuna Maia) – „Consider ca noi, voluntarii, suntem primul pas spre normalitate din comunitatile noastre. Consider ca toti membrii unei localitati trebuie sa se implice activ in bunul mers al acesteia pentru ca toti sa avem o viata cat mai buna. Ma bucur ca unii dintre noi au fost premiati si cred ca ne vom intoarce acum acasa modele de urmat pentru concetatenii nostri.”

Festivitatea de premiere a voluntarilor a fost primul eveniment organizat de World Vision Biroul Zonal Ialomita, dedicat motivarii voluntarilor care isi daruiesc constant din timpul lor dar si recunoasterii contributiei acestora la cresterea calitatii vietii copiilor din localitatile ialomitene.