Floriţa Drobotă, Şcoala Primară Parparniţa, jud. Vaslui

Ne străduim să oferim copiilor un mediu cald, protector, stimulativ, un mediu pe care-l putem asemui unei cărți de povești în care literatura, muzica, artele plastice, natura, mișcarea sunt într-un permanent dialog  între ele și, implicit, cu copilul. Oferim copiilor libera exprimare a ideilor, chiar contrare, care stimulează munca independentă. Părinții sunt încântați de faptul că numărul temelor pentru acasă este mult diminuat, de multe ori inexistent, copiii având timp pentru alte activități: ajutor în gospodărie, joacă, vizite la rude, etc. Prin intermediul acestui program, copiii reușesc să asimileze noile cunoștințe într-un mod plăcut, atractiv, îmbinând efectuarea temelor cu activitățile recreative, muzica şi dansul.

 Când servesc masa, elevii sunt disciplinați și au anumite responsabilități. Elevii mai mari (clasa a IV-a) ajută la distribuirea alimentelor și a tacâmurilor (pâine, cele două feluri și desert).  

Programul Pâine și Mâine are un caracter stimulativ, asigurând comunicarea pozitivă, programe de recuperare, reprezintă alternative raţionale de eficientizare a învățării, încurajează copiii să se pregătească mai mult și mai bine.