Ashburn United States 0 donatori si 62 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Interventii de urgenta

Oferim sprijin in situatii de dezastre

Din 1990 pana in prezent am acordat ajutoare in valoare totala de 2.200.000 USD pentru mai mult de 6000 de adulti si 4500 de copii, care au primit 6000 de pachete cu hrana si 516 cuptoare. De asemenea s-au construit 31 de case, s-au refacut si utilat 15 dispensare si s-au primit 624 de donatii in materiale de constructii si 790 de paturi si haine.


de persoane ajutate
in ultimii 23 de ani
dolari alocati pentru
situatii de urgenta
dispensare si 31 de case
reconstruite si utilate


Ajutorul tau in momente dificile poate face diferenta!

Cei mai multi dintre cei care isi pierd casele la inundatii sunt saraci si nu au asigurare. In asemenea situatii construirea unei noi locuinte este esentiala pentru siguranta familiei si a copiilor.

Materialele pe care World Vision le va oferi din donatiile stranse vor fi cele necesare constructiei: caramida, ciment si ustensilele pentru zidit, mistrie si cancioc.

Ajutorul tau in momente dificile poate face diferenta!

In timpul iernilor grele, drumurile din sate sunt blocate, iar oamenii raman izolati.Viscolul si ninsorile acopera complet casele si oamenii sunt nevoiti sa supravietuiasca in frig cu resurse limitate sau inexistente.

Din banii donati pentru fondul de urgenta World Vision Romania asigura familiilor aflate in nevoie alimentele de baza neperisabile, paturi si apa potabila.

;

Ajutorul tau in momente dificile poate face diferenta!

Dupa inundatii casa nu mai este aceeasi. Chiar daca nu trebuie reconstruita din temelii, o casa afectata necesita reparatii si igienizare, astfel incat o familie sa poata locui in conditii sigure pentru sanatatea lor.

Din banii donati pentru fondul de urgenta World Vision Romania le asigura familiilor afectate produse si ustensile pentru curatarea mucegaiului si zugravirea unei camere, detergent, dezinfectant, solutie si vopsea antimucegai, set de zugravit, mop si galeata.Situatiile de urgenta si World Vision Romania

"Dezastrul este o intrerupere importanta in functionalitatea unei societati, cauzand pierderi umane, materiale, de mediu care depasesc capacitatea comunitatii de a rezolva situatia prin resurse proprii" (United Nation Disaster Management Training Program). Situatiile de urgenta umanitara sunt generate de dezastre - calamitati naturale si conflicte armate sau politice.

World Vision Romania intervine in caz de dezastre pentru a atenua efectul acestora si pentru a pregati si coordona raspunsul in asemenea situatii. Scopul nostru este ca aceste comunitati sa fie capabile sa se protejeze inainte si in timpul evenimentului si sa se reabiliteze ulterior.

Inainte de producerea unor calamitati, identificam locurile cu risc mare de dezastru, apoi pregatim resursele si personalul din acele zone. Oferim sprijin la pregatirea planurilor de aparare sau de reducere a riscurilor si traininguri in managementul situatiilor de urgenta bazat pe standardele "Sphere" (vezi www.sphereproject.org)

In timpul calamitatilor echipa noastra de interventie evalueaza rapid situatia, implica comunitatea, coopereaza cu institutiile abilitate si cu alte ONG –uri si stabilesc impreuna planul interventiei pentru a acorda asistenta pentru protectia copilului prin dezvoltarea unor "Spatii prietenoase pentru copii - SPC".

Dupa calamitate, acordam asistenta pentru tranzitie si reabilitare post dezastru.


Cum intervenim in situatii de urgenta


In fiecare an World Vision Romania aloca o suma de bani care poate fi folosita foarte rapid interventii in caz de dezastru.

Identificam locurile cu risc inalt de dezastru, pregatim resursele si personalul in acele zone, intarim capacitatea de raspuns a comunitatii pentru protectie inainte si in timpul evenimentului si de reconstructie si rebilitare ulterior.

In situatii de urgenta ne ghidam dupa urmatorul cod de conduita: ajutorul umanitar este primul luat in considerare si este acordat indiferent de rasa, credinta sau nationalitate si in asa fel incat sa nu fie folosit pentru interese politice sau pentru prozelitism religios. Acesta se acorda prioritar in functie de nevoi, respectand traditiile si obiceiurile locale.
Construim raspunsul umanitar implicind populatia si capacitatile locale.


Protectia copilului in timpul dezastrelor

World Vision Romania este recunoscuta ca expert in protectia copilului in situatii de calamitate. Principalii sai parteneri sunt Inspectoratele Scolare, Inspectoratul General de Urgenta si alte ONG-uri umanitare, iar la nivel comunitar scoala si biserica.

In situatii de urgenta protectia copilului vizeaza asigurarea de hrana , adapost, asistenta medicala si post traumatica, sprijin oferit copilului si familiei acestuia in reducerea stresului provocat de pierderile suferite ( casa, bunuri, siguranta, membri ai familiei, prieteni), intreruperea procesului de educatie, alterarea rutinei zilnice, incertitudinea asupra viitorului.

In situatii de urgenta problemele existente legate de protectia copilului nu dispar, dimpotriva, violenta si abuzul se ampifica. Astfel nevoia de protectie creste exponential in timpul situatiilor de urgenta. Cei mai expusi sunt fetele, copii care nu vin la scoala, copiii cu disabilitati, copiii strazii.

In situatii de urgenta, World Vision Romania amenajeaza un spatiu de protectie pentru copii (Child Frienldy Space – CFS). Acesta este un loc unde copiii si tinerii se joaca si invata impreuna, detasandu-se astfel de stresul situatiei.

CFS se poate organiza intr-o scoala sau un centru comunitar, sau chiar in aer liber intr-un cort. Copiii sunt cei care decid amplasarea CFS-ului, participand la un exercitiu – deseneaza o harta pe care indica locului unde ei se simt in siguranta in aria localitatii.

In CFS se pot identifica copii care au fost separati de parinti in timpul crizei sau al dezastrului si se pot colecta informatii despre cei care lipsesc.


Pregatirea comunitatilor pentru dezastre

Incepem cu noi insine! Ne asiguram ca echipa World Vision Romania este bine pregatita - in toate birourile fundatiei organizam exercitii si sesiuni de pregatire prin testarea planurilor de evacuare si raspuns la dezastre. In parteneriat cu inspectoratele scolare, cu scolile si autoritatile locale desfasuram traininguri pentru profesori pe teme de masuri de protectie a copilului si reducere a riscului de dezastre.

In 2010-2011, World Vision Romania a publicat ghidul pentru protectia copilului in situatii de dezastre pe care l-a distribuit fizic catre 2000 de copii si electronic in toate scolile din comunitatile partenere.

In 2011 si 2012 World Vision Romania a realizat studiul "View from the front line" (VFL) prin care a masurat perceptia cetatenilor cu privire la cunoasterea masurilor de protectie a copilului cu scopul de a imbunatati capacitatea de raspuns a comunitatii in caz de dezastre, prin pregatiri teoretice si testarea planurilor de evacuare si raspuns.

VFL ofera sprijin pentru societatea civila in monitorizarea, cercetarea si, intarirea capacitatii de analiza si de advocacy si stimuleaza dialogul si colaborarea intre diversii actorii implicati in reducerea riscurilor la dezastre.


Bilantul interventiilor de urgenta WVR

Intre 1990 si 2015
• Asistenta umanitara pentru 12.522 de persoane dintre care 4.308 copii
2.765.834 USD stransi prin campanii umanitare in Romania
• Simulari pentru pregatire contra dezastrelor in 19 comunitati unde traiesc 1.824 de copii
475 de adulti au invatat despre managementul dezastrelor si protectia copiilor In caz de calamitati
• Am construit 31 de case
• Am furnizat materialele pentru repararea a 150 de case, dintre care 15 dispensare medicale

Istoric interventii de urgenta 1977 – 2015
2014 - Interventie de urgenta pentru comunitatile afectate de inundatiile din judetele Valcea (in parteneriat cu biserica si primaria din Vaideeni am distribuit chituri de igiena, imbracaminte, alimente) si Dolj (repararea gradinitei din Cleanov)
2013 - 2014 - Suport pentru populatia roma care fost evacuata din Eforie cu alimente, chituri de igiena, medicamente, advocacy networking
2013 - Interventie de urgenta pentru inundatiile din Galati prin distributie de imbracaminte si incaltaminte, chituri de igiena, paturi, alimente, rechizite si traininguri post trauma pentru profesori si sesiuni de psihoterapie prin arta pentru copii
2012 - Asistenta umanitara pentru 4300 de persoane victime ale iernii foarte grele din 75 de localitati din judetele Brașov, Cluj, Constanta, Dolj, Ialomita, Valcea, Vaslui, Buzau. S-au distribuit alimente, paturi si in unele cazuri imbracaminte
2010 - Interventie pentru inundatii in Dorohoi, judetul Botosani prin distributie de alimente, apa, saltele, imbracaminte, chit igiena si servicii protectia copilului
2008, 2010 - Interventie pentru inundatii in Radauti - Prut, judetul Botosani prin distributie de alimente, apa, saltele, imbracaminte, chit igiena
2007 - Distributie de nutret si apa pentru comunitati din judetul Iasi afectate de seceta
2006 – In zonele afectate de gripa aviara (Constanta, Tulcea, Brasov, Vrancea, Ialomita si Valcea) sunt distribuite materiale informative cu privire la masurile de prevenire;
2006 – In urma inundatiilor din judetele Dolj, Olt si Calarasi, comuna Rast este practic re-locata. Este creata, In premiera In Romania, prima gradinita pentru copii (spatiu prietenos pentru copii) In tabara de sinistrati de la Rast, un spatiu unde acestia sa se poata simti In siguranta si sa se asigure continuitatea procesului educational
2006 – In judetele Olt (Crampoia), Vrancea (Nanesti) si Timis (Foeni), se reabiliteaza gospodariile cele mai grav afectate din cele trei comune si se organizeaza cursuri de pregatire a membrilor acestora, inclusiv autoritati locale, pentru a face fata dezastrelor
2005, august – Echipa de raspuns rapid WVR intervine In sprijinul persoanelor afectate de inundatiile din judetele Olt si Dolj – comunitatile Cleanov si Brabova. Sinistratii primesc hrana, Imbracaminte, produse de igiena, detergenti si ciment pentru reconstructia caselor
2005, iunie – Inundatiile din Moldova – o a treia campanie derulata In parteneriat cu Realitatea TV – campania „Tara”, a strans peste 270.000 USD pentru Imbunatatirea calitatii serviciilor medicale si a raspunsului serviciilor de sanatate publica In situatii de urgenta complexe. Un numar de 15 dispensare medicale din judetele Vrancea, Galati si Bacau sunt renovate si dotate cu aparatura si instrumentar medical performant
2005, aprilie – Inundatiile din judetul Timis au afectat foarte grav mai multe comunitati din acest judet. WVR intervine de urgenta In comuna Foeni, iar prin campania „Realitatea face digul” organizata In parteneriat cu postul Realitatea TV, au fost stransi bani cu care au putut fi construite 31 de case In comuna Foeni si a fost derulat un program de reconstructie a spiritului comunitar cu durata de 3 ani
2005, ianuarie – WVR si Realitatea TV organizeaza o actiune fara precedent de strangere de fonduri pentru a sprijini victimele afectate de Tsunami In decembrie 2004. In urma teledonului si a campaniei care are loc In perioada ianuarie – aprilie 2005 se strange suma de peste 600. 000 USD, destinata programelor de reconstructie si sprijin post-trauma pentru copiii din Indonezia
1999 – In timpul conflictului din Kosovo, WVR trimite doua convoaie cu ajutoare umanitare In sprijinul refugiatilor din Albania
1998 – Inundatiile din comuna Ghe. Doja – jud. Mures. Sinistratii au primit alimente, apa potabila si 3 motopompe. In urma inundatiilor din judetele Suceava, Botosani si Tulcea, WVR a sprijinit 4 sate din aceste judete, acoperind nevoile de baza si intervenind cu adapost, chit-uri igienice, apa de baut si obiecte de uz casnic
1997 – Interventie cu materiale de reabilitare si sobe In sprijinul familiilor afectate de alunecarile de teren din satul Parcovaci
1977 – Interventie in sprijinul victimelor cutremurului din 4 martie