Ashburn United States 0 donatori si 68 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Informatii pentru sponsori


Acum, ca ai devenit sponsor ...
 

Bine ai venit in familia World Vision! Iti multumim ca ai ales sa sustii educatia copiilor nevoiasi de la sate. Acum ca ai devenit sponsor afla informatiile de care vei avea nevoie pe parcursul sponsorizarii tale.

Informatii generale

Cat dureaza implicarea mea in acest program?

World Vision sprijina copiii inscrisi in program pe toata perioada liceului. Ideal este sa-l sustii timp de trei ani, atat cat dureaza, mai nou liceul. Daca intervine o situatie speciala si nu vei mai putea efectua donatii,  poti renunta. World Vision va incerca sa gaseasca un alt donator pentru copilul pe care l-ai sustinut pana in acel moment.

Ce beneficii primesc?

Cel mai important beneficiu de care dispui prin acest program este satisfactia contributiei personale, directe, la educatia unui copil. Stii in orice moment cine este beneficiarul donatiei tale si vei primi o corespondenta consistenta care va include:
 • Scrisoare de prezentare: in aproximativ 30 de zile din momentul in care efectuezi prima donatie, vei primi o scrisoare de prezentare din partea copilului.
 • Felicitare de Craciun: Craciunul reprezinta un alt motiv sa pastrezi legatura cu elevul sustinut, intrucat vei primi de la acesta o felicitare.
 • Raport de progres anual: afla la fiecare sfarsit de an scolar rezultatele copilului la invatatura, precum si impactul donatiei tale in viata lui si a familiei.

Eu pot sprijini mai mult de un copil?

Da! Poti sprijini cati copii doresti si vei primi de la fiecare dintre ei corespondenta specifica proiectului.

Cum pot afla mai multe informatii despre World Vision Romania sau despre proiectul de burse?

Aici gasesti informatii suplimentare despre proiectul de burse. Pentru informatii despre celelalte proiecte desfasurate de World Vision Romania, acceseaza www.worldvision.ro/ce-facem

World Vision Romania trimite donatorilor, via email, un newsletter lunar care cuprinde informatii despre activitatile desfasurate cu bursierii in cadrul proiectului, dar si despre alte initiative ale organizatiei.

Daca nu ai gasit informatiile necesare pe site,te rugam sa ne contactati la tel. 021/224.29.74 de luni pana joi intre orele 10:00 -17:00 si vineri intre orele 10:00 - 14:30 sau sa ne scrii la burse@wvi.org .


Informatii despre plata

Cum procedez pentru plata bursei?

Pentru a efectua donatia pentru bursa,iti oferim doua modalitati de plata:
 • Poti efectua donatia prin transfer bancar sau ordin de plata Fundatia World Vision Romania

  Pentru donatii in lei:
  RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 deschis la CITIBANK SA sau
  RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 deschis la RAIFFEISEN BANK - AGENTIA PIPERA
  Pentru donatii in euro:
  RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU
  Pentru donatii in dolari: RO30 CITI 0000 0008 2502 4034 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU Cod fiscal
  RO9232411

  Te rugam sa mentionezi la sectiunea "detalii transfer" codul de identificare al copilului. Acest cod ne ajuta sa identificam rapid si corect beneficiarul donatiei tale.
 • De asemenea, poti efectua donatia online cu ajutorul unui card bancar, accesand pagina de internet www.worldvision.ro, sectiunea "Vreau in clasa a noua!", subsectiunea " Efectuare donatie lunara".

Cum pot sa ajut copilul in afara bursei pe care o ofer?

Urmeaza aceiasi pasi ca si la donatia pentru bursa, dar mentioneaza la "Detalii transfer" (daca donezi prin transfer bancar) sau la campul "Mesaj" (daca donezi cu ajutorul cardului bancar) faptul ca suma donata reprezinta un cadou suplimentar pentru bursier, precum si codul de identificare al copilului.

Daca doresti sa se cumpere ceva anume din donatia suplimentara, te rugam sa ne anunti. In caz contrar, reprezentantul World Vision impreuna cu copilul si familia acestuia vor identifica nevoile materiale prioritare ale bursierului, iar donatia ta va fi folosita pentru a le acoperi.

Pentru a evita crearea disensiunilor in comunitate, te rugam sa nu trimiti mai mult de trei astfel de donatii intr-un an, iar valoarea lor totala fie de maxim 450 de lei.

Sumele care depasesc acest plafon vor fi utilizate pentru activitati din proiect care implica mai multi copii.

Un copil poate primi sprijinul financiar de la mai multi donatori?

Fiecare copil inscris in program are un singur donator. Tocmai de aceea, este foarte important ca donatorii nostri sa efectueze plati constante si sa incurajeze copilul sa invete.

Sprijinul financiar este acordat doar in lunile de scoala?

Bursa lunara este acoperita si in lunile de vacanta. Cu acesti bani, pe timpul verii, bursierul va participa la o tabara de vara, la munte sau la mare, organizata de World Vision. Aceasta tabara le va oferi ocazia sa iasa din comunitatea in care traiesc, sa cunoasca si sa socializeze cu tineri de varsta lor.

Ce se intampla daca nu pot efectua donatia intr-o luna?

Daca din orice motiv, se intampla sa nu poti plati bursa elevului, World Vision ii va asigura bursa in luna respectiva astfel incat copilul sa beneficieze in continuare de toate componentele proiectului. Te rugam insa sa tii cont ca World Vision face eforturi considerabile pentru a asigura aceste fonduri si sa incerci sa reduci la minim asemenea situatii.


Comunicarea cu bursierul sponsorizat

In ce consta corespondenta pe care o voi primi de la bursier?

Dupa ce efectuezi prima plata in beneficiul elevului sustinut, vei primi din partea lui/ei o scrisoare de prezentare. De asemenea,  vei primi anual o felicitare de Craciun si un Raport de Progres continand informatii despre evolutia copilului pe parcursul anului scolar. La randul sau, copilul va raspunde la fiecare scrisoare pe care i-o trimiti. Daca vizitezi copilul sau ii trimiti un cadou suplimentar, in numerar sau bunuri materiale, vei primi o scrisoare de multumire.

Cat dureaza pana primesc aceste scrisori?

Scrisoarea de prezentare o veti primi in maxim o luna de la data efectuarii primei donatii. Raportul de Progres Anual va sosi in perioada august - septembrie, iar felicitarea de Craciun in luna decembrie.

Toate celelalte scrisori le veti primi dupa aproximativ o luna de la data expedierii scrisorii dumneavoastra/ vizitei/ trimiterii cadoului. Daca a trecut termenul la care trebuia sa primesti o scrisoare si nu ai primit-o, te rugam sa ne contactezi.

Cum ii pot scrie bursierului?

Schimbul de scrisori intre tine si copilul pe care il susti, sau vizitele, reprezinta o ocazie de a cunoaste mai bine mediul din care acesta provine si impactul pe care il are contributia ta in viata lui si a familiei sale.

In acelasi timp insa, World Vision isi dedica activitatea protejarii sigurantei, intimitatii si demnitatii copiiilor. Din acest motiv, pe perioada sponsorizarii te rugam sa contactezi copilul numai prin intermediul World Vision Romania.

Daca doresti sa ii scrii copilului pe care il sprijini, te rugam sa ii trimiti scrisorile la adresa:

Str. Rotasului nr. 7, sector 1, cod 012167 Bucuresti.

Te rugam sa scrii sub adresa codul de identificare al copilului.

Nu include banii in plic.

Sfaturi pentru scrisorile dumneavoastra catre bursier?

 • Recomandam ca lungimea scrisorii sa nu depaseasca doua pagini
 • Incurajeaza copilul in educatia, pasiunile si eforturile sale
 • In primele scrisori, povesteste-i despre familia ta, pasiuni si activitatea de zi cu zi. Pe masura ce relatia dintre tine si bursier se dezvolta, subiectele vor veni de la sine.
 • Daca doresti, poti include in plic o carte postala sau o fotografie cu tine, pe care copilul o va indragi cu siguranta.

Ii pot trimite cadouri copilului pe care il sustin?

Sigur! Daca doresti sa ii trimiti copilului un cadou, te rugam sa il expediezi la adresa biroului World Vision din judetul din care provine copilul.

Adresele birourilor World Vision Romania care implementeaza proiectul Vreau in clasa a 9-a! sunt:

World Vision Romania - Biroul Cluj
Str. Republicii nr 70,
Cod 400015, Cluj-Napoca
Jud. Cluj

World Vision Romania - Biroul Dolj
Str. Mircesti Bl. M5, Sc 1 Ap1
Cod 200506 Craiova
Jud. Dolj

World Vision Romania - Biroul Iasi
Str. Sararie nr 222,
Cod 700452 Iasi,
Jud. Iasi

World Vision Romania - Valcea
Str. Henri Coanda nr. 12A
Cod 240167 Ramnicu Valcea,
Jud. Valcea

World Vision Romania – Ialomita
Strada Barbu Mumuleanu nr. 29,
Cod 020542,
Sector 2 Bucuresti

Adesea este dificil pentru celelalte familii din comunitate sa inteleaga de ce un copil primeste mai multi bani sau daruri decat ceilalti. Aceste situatii pot provoca intrigi si disensiuni in comunitate sau intre beneficiarii proiectului. Din acest motiv este important ca darurile trimise de tine sa nu fie foarte costisitoare. Nu trimite aparatura electrica scumpa (telefoane mobile, cd playere, computere etc.), bijuterii din aur, alimente perisabile, haine si incaltaminte la mana a doua. Poti trimite carti, haine, produse cosmetice sau orice alt obiect care crezi ca i-ar face placere unui copil de varsta bursierului. Iti recomandam sa consulti un reprezentant World Vision, daca ai dubii sau intrebari privind oportunitatea cadoului.

Deasemenea, trebuie sa stii ca un reprezentant al organizatiei va verifica continutul coletului pentru a se asigura ca acesta nu include materiale sau obiecte inadecvate varstei sau situatiei copilului.

Vreau sa cunosc bursierul. Cum procedez?

World Vision Romania incurajeaza intalnirea dintre donator si copil. Gasiti mai jos cateva detalii legate de organizarea vizitelor.

 • Standardele World Vision de protectie a copilului impun prezentarea cazierului valabil din partea donatorului, inainte de a merge in vizita. Este o prevedere prin care ne asiguram ca beneficiarii nostri nu vor fi expusi niciunui risc, intrucat ne asumam misiunea de a le proteja bunastarea.
 • Pentru ca organizarea unei vizite cere timp, te rugam sa ne contactezi cu aproximativ 3 saptamani inainte de vizita.
 • World Vision Romania iti va face legatura cu un reprezentant care te va insoti pe parcursul vizitei.
 • Intalnirea se va desfasura in biroul zonal World Vision din judetul din care provine bursierul.
 • Pentru a stabili detaliile te rugam sa ne contactezi telefonic sau via email.
 • Vizitele se pot organiza in timpul saptamanii, de luni pana vineri, preferabil in timpul anului scolar. Vizitele au loc in afara orelor in care elevul e la scoala.
 • Din ratiuni ce tin de protectia copilului, dar si a datelor tale, te rugam sa nu ceri sau sa nu oferi bursierului detalii de contact (nr. de telefon, adresa postala, email).
 • Este interzis sa oferi bani copilului sau personalului pe parcursul vizitei. Daca doresti sa faci un cadou in bani pentru copil sau pentru proiect, te rugam sa urmezi instructiunile de la sectiunea 7 a ghidului.
 • World Vision Romania isi rezerva dreptul de a nu onora vizitele care nu sunt anuntate in timp util.
 • Costurile legate de vizita (transportul bursierului la si de la birou sau alte cheltuieli ocazionale) vor fi acoperite de sponsor. World Vision Romania va va comunica o estimare a costurilor.

Este obligatoriu sa ii scriu copilului pe care il sustin?

World Vision incurajeaza comunicarea dintre donator si copil. Pe langa sprijinul financiar pe care il oferi, copilul are nevoie si de sprijin moral. Copiii pretuiesc scrisorile si fotografiile pe care le primesc de la donatori. Pentru ei, reprezinta o reconfirmare ca cineva are incredere in ei si ii sustine. Insa decizia de a-i scrie copilui iti apartine.

Ii pot trimite cadouri copilului sponsorizat?

Daca doresti, ii poti trimite copilului mici atentii, oricand in timpul anului. Copilul iti va raspunde printr-o scrisoare de multumire. Te rugam sa nu trimiti alimente perisabile, medicamente, articole de imbracaminte sau incaltaminte folosite si bijuterii din aur. De asemenea, te rugam sa tii cont ca este adesea dificil pentru celelalte familii din comunitate sa inteleaga de ce un copil primeste mai multi bani sau daruri decat ceilalti.
Donatia ta lunara
 • Pentru plata online, click aici
 • Pentru transfer bancar, folositi conturile:
Cont pentru donatii in lei:
RO26 BREL 0002 0007 3606 0100, Libra Bank Băneasa, cod Swift: BREL RO BU LIBRA INTERNET BANK SA- Sucursala Libra Bank Băneasa

Cont pentru donatii in euro:
RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 - deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Cont pentru donatii in dolari:
RO30 CITI 0000 0008 2502 4034 - deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Descarca...