Dezvoltare Economica

Merindar 

Merindar este un proiect destinat apicultorilor de la sat, cărora organizația le dăruiește stupi complet echipați și uneltele necesare, îi învață cum să crească și înmulțească albinele, cum să producă miere și cum să o vândă apoi. Pentru a-i ajuta să își vândă produsele la prețuri corecte, Fundația cumpără mierea produsă de apicultori din zonele în care activează organizația. Achiziția se face prin intermediul AgroVision, fermă demonstrativă și centru de pregătire și consultanță pentru fermieri dezvoltată de WVR. Ulterior, World Vision comercializează mierea către consumatorii finali, sub brandul Merindar. https://merindar.ro/ 

 

Empowering Women in Need 

Femeile de la ţară au grijă de casă, de copii şi, adesea, sunt cele care trebuie să pună ceva de mâncare pe masă, în condițiile în care de regulă nu au un loc de muncă stabil sau o calificare profesională. Proiectul „Empowering Women in Need”, inițiat în 2017 ca un parteneriat pe trei ani între World Vision România, Stop Hunger și Sodexo România, se adresează femeilor din comunitățile rurale vulnerabile, unde majoritatea își cresc singure copiii și își câștigă existența din cultivarea legumelor. În cadrul acestui proiect, femeile din două comunități s-au asociat în cooperative de producție (AgroAlim Predești și AgroAlim Mihăiești), lucrând împreună pentru a procesa și comercializa produse alimentare sub brandul ,,Dar de gospodar”. În plus, proiectul le redă femeilor un drept pe care sărăcia și responsabilitățile zilnice l‑au redus dramatic: accesul la educație, oferindu‑le ocazia de a participa la cursuri de educație financiară și de antreprenoriat. 

 

Luptăm împotriva sărăciei prin dezvoltare economică 

Este un proiect desfășurat de World Vision România în Oșești, Vulturești și orașul Negrești (zona urbană și rurală), pe durata a cinci ani. În cadrul proiectului a fost înființată Asociația Crescătorilor de Animale din Căzănești – Negrești, care a primit ulterior finanțare din partea organizației pentru amenajarea și dotarea unui centru de procesare de lapte (cu tanc de răcire și aparate de muls) și amplasarea unui dozator de lapte de vacă în orașul Negrești. Proiectul a fost cofinanțat de Asociație, din fonduri proprii, și de Primăria orașului Negrești. 

 

Un viitor mai bun pentru copiii noștri 

Este un proiect desfășurat de World Vision România în 13 comunități rurale din județul Vaslui, unul dintre polii sărăciei din țară. 45 de familii vulnerabile, cu mulți copii și venituri modeste, însă dornice să lucreze în agricultură au fost sprijinite cu câte un solariu, oferit ca donație. Valoarea totală a solariilor donate a fost de 90.000 de lei. Familiile au primit și semințe pentru răsaduri, cărți de legumicultură, iar Fundația le‑a acordat sprijin, cu monitorizare și consiliere de specialitate, până la prima recoltă. În funcție de situație, unele familii au primit pomi fructiferi, unelte pentru lucrul în grădină, animale (rațe) și hrană pentru acestea. 

 

Creșterea iepurilor: o șansă pentru familiile vulnerabile din mediul rural 

În cadrul acestui proiect, 50 de familii nevoiașe din județul Cluj au primit câte cinci iepuri și module de câte șase cuști, ca ajutor în natură. Donațiile „Dar din dar” ale World Vision au rolul de a încuraja susținerea materială a familiilor și comunităților, însă există o condiție: beneficiarii trebuie să doneze la rândul lor câte cinci iepuri unor familii din mediul rural, după primele fătări. 

 

Mândru să fiu fermier – Liceele agricole, hub‑uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici și mijlocii 

„Mândru să fiu fermier” este un program dezvoltat de Fundația World Vision România împreună cu Junior Achievement România (JAR), Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj, Centrul pentru Educație Economică și Dezvoltare din România (CEED) și Centrul Român de Politici Europene (CRPE), în parteneriat cu Romanian‑American Foundation. 

Obiectivul general al proiectului este transformarea liceelor cu profil agricol într-o opțiune viabilă pentru viitorii liceeni. „Mândru să fiu fermier” are în vedere atât potențialul agricol al României, cât și deficitul de specialiști pentru posturi bine remunerate (un tractorist poate câștiga 1.500-2.000 de euro pe lună, iar un șef de fermă 3.500 de euro) și oportunitățile existente (8 mld. euro în finanțări europene în perioada 2014-2020). 

 

Proiectul „Mândru  fiu fermier: 

  • dezvoltă modele de practică la ferme reale 
  • le oferă elevilor cursuri de educație antreprenorială și organizează vizite de studiu, astfel încât aceștia să poată înțelege modul de formare a lanțului valoric („de la fermă la furculiță”) 
  • organizează cursuri de formare și consultanță pentru profesori în vederea îmbunătățirii capacității liceelor de a elabora și implementa proiecte 
  • militează pentru politici publice la nivel central care să susțină învățământul profesional și tehnic agricol din România. 
Donează