Dăruiește educație

Donează pentru ce contează: educația copiilor vulnerabili!

Nu poți ajuta toți copiii, dar poți începe cu unul,
tu chiar poți să le oferi o șansă!

Din păcate, drepturile copiilor din mediul rural în ceea ce privește educația, participarea, confortul psihologic în familie și la școală sunt de multe ori ignorate chiar de cei care ar trebui să vegheze la aplicarea lor: părinții, educatorii, decidenții – adulții care ar trebui să facă România o țară mai bună pentru copii.

Pandemia a acutizat problemele copiilor, cu consecințe pe termen lung asupra evoluției lor. Respectarea drepturilor copilului, începând cu cel la educație, reprezintă un imperativ pentru o democrație care se gândește azi la ziua de mâine. Prin programele noastre facem eforturi împreună cu copiii, părinții și educatorii pentru ca niciun copil de la sat să nu se mai simtă singur, umilit, marginalizat, fără șanse și fără viitor.

Avem nevoie de politici publice coerente, puse în practică, care să se concentreze pe bunăstarea copilului, iar noi suntem oricând disponibili să ajutăm cu expertiza noastră la realizarea acestora.

Aceste concluzii sunt enunțate, din păcate, în urma cercetărilor pe care le facem constant în comunitățile în care intervenim. Puteți „citi” realitatea în raportul de „Bunăstare a copiilor din mediul rural în 2020”, pe care l-am realizat în perioada iulie – august.

Raportul integral poate fi citit aici.
Iar infografia cu concluziile, pe scurt, aici

Niciun copil nu mai merge la școală din cauza creșterii cazurilor de covid-19, dar educația trebuie să continue. Este singura lor șansă!
Planul nostru este să sprijinim în continuarea elevii și familiile acestora prin intervenție și strângere de fonduri.
Cu ajutorul vostru, deja am reușit să donăm prima tranșă de dispozitive pentru învățământul digital: peste 4.200 de tablete şi laptopuri, pentru ca elevii din mediul rural să-şi poată continua educaţia. Am continuat orele de educație remedială online în toate programele noastre, am transformat mesele calde pe care le primeau la școală în tichete pentru alimente.
Nevoile sunt multe, doar cu ajutorul tău putem continua să le oferim speranța și șansa unui viitor mai bun!

În an aniversar pentru World Vision România, acest an dificil la nivel global, dar care marchează 30 de ani ai implicării sociale și schimbărilor pozitive în viața a peste 560.000 de copii și  adulți din comunitățile rurale, noi vă spunem tuturor: AJUTĂM ÎN CONTINUARE MII DE COPII SĂ AIBĂ SPERANȚA UNUI VIITOR MAI BUN. Dăruim educație pentru că educația este transformatoare, este cea care declanșează evoluția unui popor.

Se spune că binele se face în liniște.  Dar atunci când se și află, Binele devine mai mult.

Iar de 30 de ani, tu și alți #EroiNeStiuti ai World Vision România, fac BINE fără să caute recunoaștere. Fie că vorbim de profesori, psihologi, asistenți sociali, donatori individuali și corporate, voluntari sau angajați, cu toții au sădit SPERANȚA în viețile  a peste  560.000 de copii și adulți din 500 de comunități rurale, situate în 18 județe, beneficiarii direcți ai programelor noastre.

Implicarea voastră, eroi neștiuți, a avut un impact major în educație, protecție socială, sănătate, antreprenoriat social și dezvoltare rurală, intervenții în situații de urgență.

Munca noastră este acum mai importantă ca niciodată. Cu siguranţă această perioadă a pus sistemul de educaţie din România în lumina reflectoarelor, iar toate lipsurile s-au văzut clar, așa cum arată și raportul de „Bunăstare a copiilor din mediul rural în 2020”.

Însă toţi copiii merită să aibă acces la educaţie şi doar împreună cu voi, donatorii noştri, putem face şcoala de la satele din România un loc unde copiii să poată să continue să înveţe.

De aceea, prin campania aniversară #EroiNeStiuti facem un apel pentru educație de calitate și am lansat Fondul de Urgență pentru sprijinirea imediată a copiilor și şcolilor din mediul rural.

De 30 de ani, alături de copii și familiile vulnerabile

Un share înseamnă ajutor: oferă-l! 

Spune-le prietenilor tăi!


Trimite

Partenerii noştri, care ne ajută să susţinem viitorul

Alătură-te conversaţiei

Vrem să auzim poveștile tale! Numește-ți eroul într-o postare pe retelele de socializare folosind #EroiNestiuti

Donează