Access

Despre Accessseparator4

Intervenţia ACCESS a fost una inedită şi s-a desfăşurat în 17 comunităţi rurale pilot din judeţele Vaslui, Ialomiţa, Vâlcea, Dolj şi Cluj unde Fundaţia World Vision România a integrat intervenţia tehnică a specialiştilor partenerului Motivation România cu propriile campanii şi activităţi de sensibilizare, conştientizare şi mobilizare.

Obiective

  • Extinderea accesului persoanelor cu dizabilități locomotorii la scaune rulante adecvate şi facilitarea participării lor la viața comunității;
  • Pregătirea de specialişti în domeniul furnizării de servicii de scaune rulante;

Beneficiari

  • persoane care din cauza afecţiunilor specifice vârstei sau a unor accidente survenite pe parcursul vieţii au dificultăţi majore în a se deplasa. Printre beneficiari s-au numărat şi copii care s-au născut cu o dizabilitate locomotorie sau tineri şi adulţi care au dobândit această dizabilitate în urma unor accidente.

Activități

World Vision România:

  • a coagulat grupuri de voluntari care au identificat persoanele cu dizabilităţi locomotorii ce au nevoie de un scaun rulant;
  • a lucrat cu grupurile de voluntari constituite pentru a sensibiliza, conştientiza şi mobiliza comunitatea, în efortul de reintegrare al beneficiarilor, implementând o metodologie proprie, Vocea şi Acţiunea Cetăţeanului (CVA).

Fundaţia Motivation:

  • s-a deplasat la domiciliile celor identificaţi şi au evaluat cu precizie tipul scaunului rulant potrivit şi măsura potrivită, pe care l-au livrat ulterior alături de o sesiune de instruire practică pentru utilizare;
  • a oferit gratuit, celor interesaţi, stagii de pregătire pentru viaţa independentă în scaun rulant şi cursuri de pregătire profesională pentru cei interesaţi să lucreze în domeniul furnizării de servicii de scaune rulante.

Poveştile beneficiarilor separator4

Rezultatele proiectului separator4

null

O viaţă independentă

2.000 de persoane cu dizablitiăţi au primit scaune rulante potrivite şi servicii de mobilitate;

null

Mobilizarea a 17 comunităţi rurale

Au fost formate 17 grupuri de voluntari care au organizat 70 de proiecte pentru sensibilizarea şi mobilizarea a 1.600 de membri ai comunităţilor pilot: copii, adulţi şi seniori.

null

Integrarea persoanelor cu dizabilităţi

persoanele în scaun rulant au fost ajutate să iasă din casă şi să interacţioneze cu ceilalţi membri ai comunităţii, în cadrul unor evenimente locale (serbări, sărbători, reuniuni etc).

Modalități de Implicareseparator4

Povestește despre noi!

Fă cunoscut acest proiect și prietenilor tăi!
Folosește butoanele de mai jos pentru a distribui mesajul nostru!

Spune-le prietenilor tăi!


Trimite

Parteneri separator4

Acest proiect a fost  implementat cu spijinul generos al poprului american prin Advancing Partners & Communities (APC), un program de cooperare de 5 ani finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, conform Acordului nr. AID-OAA-A-12-00047, începând cu 1 octombrie 2012.

Fundatia Motivation

ACCESS pentru persoanele cu dizabilităţi în mediul rural separator4

null

Peste 760.000 persoane cu dizabilităţi trăiesc în România. Dintre acestea, aproape 185.000 persoane trăiesc cu dizabilităţi fizice.

null

Estimările disponibile pentru România arată că anual circa 14.000 de persoane au nevoie de un scaun rulant iar aproximativ 3.000 de oameni nu reușesc să capete unul, rămânând „prizonieri” în propriile case.

null

În mediul rural, persoanele cu dizabilităţi locomotorii întâmpină mari dificultăţi de reintegrare socială, din cauza accesului redus la echipamente şi servicii de recuperare sau a infrastructurii spaţiilor private şi publice neadaptată deplasării în scaun rulant.

Noutăți separator4

Am avut șansa de a descoperi cât de benefică este educația și de a-mi construi o viață demnă

Irina și Ștefania Duţu sunt două surori care dedică în fiecare zi timp copiilor din programul Pâine și Mâine. Amândouă au intrat în familia World Vision […]

Ionela și Ionica, fetele din satul uitat de lume, care nu știu să viseze

Ionela și Ionica, ambele în clasa I, sunt două surori din proiectul Pâine și Maine, din județul Dolj. Acestea locuiesc alături de cei doi frați mai […]

Suntem membri ai:

Partenerii noştri sunt:

Donează