Eu cred în tine, Moș Crăciun!
Tu crezi în mine?

Să crezi în Moș Crăciun cu toată puterea și naivitatea ta de copil, să fii cuminte tot anul, să-ți ajuți familia în gospodărie, să împarți hainele și ghetele cu frații, pe rând, ca să mergi la școală, să crezi, să-i scrii, să vezi la alți copii prin sat cadouri, iar tu să nu primești nimic….Ce poate frânge mai mult sufletul unui copil, când ultima speranță la geaca nouă, la ghete, la jucării, dulciuri și haine se stinge?​​

Alege suma

Altă valoare:
Lei
Observații

Mulţumim mult,
ai ales să donezi în total 50 LEI

Mai avem de strâns

.

din cele 2070 de cadouri

pentru copiii din programele World Vision România

Sau poți dona 4 euro lunar prin SMS la 8864 cu textul SPERANȚA!

Pentru mulți copii Crăciunul nu e nici măcar o zi ca oricare alta, o zi „normală” în care se luptă cu lipsurile. Pentru mulți dintre copiii de la sate, cu situație materială precară, Crăciunul e o zi plină de dezamăgire, o zi în care pare că Moșul a uitat de ei… Copiii cred în Moșul, oferă bucurie, oferă o dorință îndeplinită!

Așa arată Crăciunul pentru copiii din satele României!

wv-lp-7-adevaruri-1@3x

Aproape jumătate dintre părinți ar anula, dacă ar putea, Crăciunul din acest an.

wv-lp-7-adevaruri-2@3x

1 din 2 familii nu își permite să cumpere un cadou de Crăciun copilului în acest an.

wv-lp-7-adevaruri-3@3x

1 din 6 părinți are mai puțin de 10 lei pentru a cumpăra un cadou copilului; 1 din 3 are mai puțin de 50 de lei.

wv-lp-7-adevaruri-4@3x

7 din 10 părinți ar alege un cadou care  să acopere o necesitate de bază (alimente, haine, încălțăminte,  rechizite) și nu o bucurie.

wv-lp-7-adevaruri-6@3x

Pentru 60% dintre părinți, Crăciunul este  o perioadă stresantă. Principalele motive: lipsa banilor, rușinea că nu pot asigura familiei cele necesare. 1 din 10  părinți sunt stresați că nu pot asigura familiei nici măcar alimente.

wv-lp-7-adevaruri-7@3x

30% dintre respondenți provin din familii în care  venitul total /familie este  sub 500 de lei.

Dragă, Moșule,

Iartă-mă nu ți-am scris în fiecare an, dar de multe ori eram prea preocupată o ajut pe mama la treburi, facem curățenie și nu rămân în urmă nici cu lecțiileAnul acesta m-am hotărât îți scriu pentru avea o mare dorință. Eu am probleme cu vederea și port ochelari de când eram mică

Nu ne uita, Moșule, anul acesta. iar cel mai tare îmi doresc ca Alin să poată să meargă așa cum își dorește la liceu în oraș. Și nu cumva să uit. Adu-ne și jucării și dulciuri pentru Elena căci tare mult se va bucura.  Acum te las, Moșule, îl aud pe Frumosu’, cățelul nostru cum latră. E singura gălăgie pe care o aud seara la noi în sat.

Mama voia să devină medic sau profesoară, dar nu i-a ieșit niciuna pentru că bunicii mei nu au lăsat-o la școală decât până în clasa a IV-a. Tot ce își dorește este să ne țină pe mine și pe frații mei la școală. Pe noi ne găsești într-un sat din Ialomița. Oricum, mama ne zice mereu că sunt familii și mai necăjite decât noi, așa că să nu mă supăr dacă nu vei ajunge la noi. Eu îmi doresc să poți ajuta cât poți tu.

Dragă, Moșule,

Eu sunt Eugen și am 10 ani.  Aș vrea să învăț mai bine, dar de pe telefoane era greu în școala online. Până au venit tabletele, învățam toți trei de pe telefonul mamei.

Ah, am uitat să-ți spun că am doi frați: Nicu și Cosmina. Nicu a trecut deja clasa a V-a și nu mai primește masă la școală. Așa că eu și Cosmina mâncăm jumătate de porție, ca să îi aducem lui Nicu o porție întreagă. În schimb, el ne ajută la teme. E un troc modern, așa îi spune Nicu. Fratele meu e foarte deștept.

Dragă Moș Crăciun,

Mă cheamă Elias și am 10 ani. Materia mea preferată este matematica pentru că este cea mai ușoară. Chiar dacă nu am note bune la toate materiile, la matematică mă pricep. Îmi place la școală să stau cu colegii și să ne jucăm împreună.

Acasă suntem șase frați, iar mama are grijă de noi singură pentru că tata e plecat în Germania. Vorbim cu el la telefon în fiecare zi în pauza de prânz și îmi este foarte dor de el. De abia aștept să vină de Crăciun acasă.

Dragă Moș Crăciun,

Mulțumesc pentru păpușa pe care mi-ai adus-o anul trecut. Încă o mai am pentru că am avut grijă de ea și i-am mai făcut și o rochiță roșie ca să o schimb. Chiar dacă mai am cinci frați, tot cățelușii sunt prietenii mei. Toți frații sunt mult mai mari ca mine și ei sunt ocupați cu alte lucruri acum. De Crăciun ne mai adunăm și jucăm cărți sau ne uităm la televizor împreună. Unul dintre ei a plecat să lucreze în construcții chiar dacă încă mai este la școală, dar o face online și el zice că poate să le facă pe amândouă. A plecat de nevoie ca să îi ajute pe părinți.

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!

Twitter
Visit Us
YouTube
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Partenerii noştri, care ne ajută să susţinem viitorul