Eu cred în tine, Moș Crăciun!
Tu crezi în mine?

Să crezi în Moș Crăciun cu toată puterea și naivitatea ta de copil, să fii cuminte tot anul, să-ți ajuți familia în gospodărie, să împarți hainele și ghetele cu frații, pe rând, ca să mergi la școală, să crezi, să-i scrii, să vezi la alți copii prin sat cadouri, iar tu să nu primești nimic….Ce poate frânge mai mult sufletul unui copil, când ultima speranță la geaca nouă, la ghete, la jucării, dulciuri și haine se stinge?​​

Alege suma

Altă valoare:
Lei
Observații:

Mulţumim mult,
ai ales să donezi suma de 50 LEI

Sau poți dona 4 euro lunar prin SMS la 8864 cu textul SPERANȚA!

Pentru mulți copii Crăciunul nu e nici măcar o zi ca oricare alta, o zi „normală” în care se luptă cu lipsurile. Pentru mulți dintre copiii de la sate, cu situație materială precară, Crăciunul e o zi plină de dezamăgire, o zi în care pare că Moșul a uitat de ei… Copiii cred în Moșul, oferă bucurie, oferă o dorință îndeplinită!

Așa arată Crăciunul pentru copiii din satele României!

wv-lp-7-adevaruri-1@3x

Aproape jumătate dintre părinți ar anula, dacă ar putea, Crăciunul din acest an.

wv-lp-7-adevaruri-2@3x

1 din 2 familii nu își permite să cumpere un cadou de Crăciun copilului în acest an.

wv-lp-7-adevaruri-3@3x

1 din 6 părinți are mai puțin de 10 lei pentru a cumpăra un cadou copilului; 1 din 3 are mai puțin de 50 de lei.

wv-lp-7-adevaruri-4@3x

7 din 10 părinți ar alege un cadou care  să acopere o necesitate de bază (alimente, haine, încălțăminte,  rechizite) și nu o bucurie.

wv-lp-7-adevaruri-6@3x

Pentru 60% dintre părinți, Crăciunul este  o perioadă stresantă. Principalele motive: lipsa banilor, rușinea că nu pot asigura familiei cele necesare. 1 din 10  părinți sunt stresați că nu pot asigura familiei nici măcar alimente.

wv-lp-7-adevaruri-7@3x

30% dintre respondenți provin din familii în care  venitul total /familie este  sub 500 de lei.

Dragă Moșule,

Iartă-mă nu ți-am scris în fiecare an, dar de multe ori eram prea preocupată o ajut pe mama la treburi, facem curățenie și nu rămân în urmă nici cu lecțiileAnul acesta m-am hotărât îți scriu pentru avea o mare dorință. Eu am probleme cu vederea și port ochelari de când eram mică

Dragă Moșule,

Nu ne uita, Moșule, anul acesta, iar cel mai tare îmi doresc ca Alin să poată să meargă așa cum își dorește la liceu în oraș. Și nu cumva să uit. Adu-ne și jucării și dulciuri pentru Elena căci tare mult se va bucura.  Acum te las, Moșule, îl aud pe Frumosu’, cățelul nostru cum latră. E singura gălăgie pe care o aud seara la noi în sat.

Dragă Moșule,

Mama voia să devină medic sau profesoară, dar nu i-a ieșit niciuna pentru că bunicii mei nu au lăsat-o la școală decât până în clasa a IV-a. Tot ce își dorește este să ne țină pe mine și pe frații mei la școală. Pe noi ne găsești într-un sat din Ialomița. Oricum, mama ne zice mereu că sunt familii și mai necăjite decât noi, așa că să nu mă supăr dacă nu vei ajunge la noi. Eu îmi doresc să poți ajuta cât poți tu.

Dragă Moșule,

Eu sunt Eugen și am 10 ani.  Aș vrea să învăț mai bine, dar de pe telefoane era greu în școala online. Până au venit tabletele, învățam toți trei de pe telefonul mamei.

Ah, am uitat să-ți spun că am doi frați: Nicu și Cosmina. Nicu a trecut deja clasa a V-a și nu mai primește masă la școală. Așa că eu și Cosmina mâncăm jumătate de porție, ca să îi aducem lui Nicu o porție întreagă. În schimb, el ne ajută la teme. E un troc modern, așa îi spune Nicu. Fratele meu e foarte deștept.

Dragă Moșule,

Mă cheamă Elias și am 10 ani. Materia mea preferată este matematica pentru că este cea mai ușoară. Chiar dacă nu am note bune la toate materiile, la matematică mă pricep. Îmi place la școală să stau cu colegii și să ne jucăm împreună.

Acasă suntem șase frați, iar mama are grijă de noi singură pentru că tata e plecat în Germania. Vorbim cu el la telefon în fiecare zi în pauza de prânz și îmi este foarte dor de el. De abia aștept să vină de Crăciun acasă.

Dragă Moșule,

Mulțumesc pentru păpușa pe care mi-ai adus-o anul trecut. Încă o mai am pentru că am avut grijă de ea și i-am mai făcut și o rochiță roșie ca să o schimb. Chiar dacă mai am cinci frați, tot cățelușii sunt prietenii mei. Toți frații sunt mult mai mari ca mine și ei sunt ocupați cu alte lucruri acum. De Crăciun ne mai adunăm și jucăm cărți sau ne uităm la televizor împreună. Unul dintre ei a plecat să lucreze în construcții chiar dacă încă mai este la școală, dar o face online și el zice că poate să le facă pe amândouă. A plecat de nevoie ca să îi ajute pe părinți.

Dragă Moșule,

Aș vrea mai întâi de toate să îți spun mulțumesc. Mulțumesc pentru că ești prietenul meu și al tuturor copiilor. Mulțumesc pentru că anul trecut mi-ai primit scrisoarea și mi-ai împlinit dorința. De Crăciun, anul acesta, aș vrea din toata inima ca părinții și frații mei să vină acasă de la muncă și să rămână aici. Să fim împreună cu toții, să nu ne mai fie atât de dor.

Dragă Moșule,

Să știi că eu cred tare mult în tine chiar dacă nu te-am văzut niciodată. Știu că stai la Polul Nord, că ai mulți spiriduși, că te îmbraci în roșu și ne aduci cadouri. Alin ar vrea o pereche de adidași cu beculețe și un trenulet, iar lui David îi poți aduce ghete și o carte de colorat mai mare. Pentru mami și tati, dacă poți, ar fi bune niște ghete cu blăniță.

Dragă Moșule,

Crăciunul este anotimpul meu preferat pentru că mergem cu colindatul cu toți frații mei la mamaia, la unchi și la mătuși. Cântăm cam cinci colinde și facem toți patru repetiții cu câteva zile înainte. Îmi place mult să cânt colinde pentru că petrec timpul cu frații mei.  Când mergem primim bănuți pe care mama mă lasă să îi cheltui cum vreau eu. De obicei, merg cu sora mea mai mare la magazinul din sat să ne cumpărăm dulciuri.

Dragă Moșule,

Sper că ai avut un an mai ușor decât mine și surioarele mele. Noi stăm departe, într-un sat fără semnal, dar cu mult glod pe jos de fiecare dată când plouă sau ninge. A fost școala online la care eu nu am participat, dar am completat fișe în fiecare săptămână. Mai mult am ajutat-o pe mama să aibă grijă de surorile mele mai mici, să facă curățenie și mâncare.

Dragă Moșule,

Am auzit că faci copiii fericiți. Așa că m-am hotărât să scriu și eu anul acesta prima mea scrisoare către tine. Nu îți cer minuni pentru că acum sunt destul de mare și am înțeles că unele lucruri nu se mai schimbă. Îți cer doar să mă asculți și să duci mesajul meu mai departe, către mama. Și, împreună, să o facem fericită.

Dragă Moșule,

În casa noastră miroase a ciorbă de găină cu borș. În curând va fi primul Crăciun fără mama. S-o dus acum, în vară. Stătea întinsă pe pat, iar noi am crezut că doarme. Apoi, tata ne-a zis că era de mult bolnavă. Acum, tata singur are grijă de noi și de animale. Tata leagă calul și dă mâncare la găini.  Tata ne spală hainele la lighean…

Dragă Moș Crăciun,

Sunt Cosmina, am 11 ani și sunt în clasa a IV-a. Îți scriu din satul unde nu au mai rămas copii. Iar fără copii și prieteni aproape de casă, multe lucruri nu se întâmplă la noi aici. Eu și Gabriel, fratele meu geamăn, mergem la școală în satul vecin. Drumul are peste 2 km., este șerpuit, abrupt și mergem pe jos.

Dragă Moș Crăciun,

Anul acesta, să știi, a fost tare greu cu școala online. Anul trecut a fost mai bine pentru că am primit o tabletă de la școală și funcționa bine. Dar s-a spart ecranul și nu mai merge așa că a trebuit să folosesc telefonul mamei. Mami și tati își doresc cel mai mult de Crăciun să mergem în continuare la școală.

Dragă Moș Crăciun,

E atât de frumos când ne pregătim de Crăciun. Mami face prăjituri, chec și mă ajută să facem fulgi mari de hârtie pe care îi punem în casă și în brad.

Să știi, Moșule, că am făcut scrisoarea pentru tine de la jumătatea lui noiembrie. Ți-am scris că aș vrea…

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!

Twitter
Visit Us
YouTube
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Partenerii noştri, care ne ajută să susţinem viitorul