8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei în timpul verii.

25% dintre tineri nu au acces întotdeauna la rechizitele de care au nevoie la școală.

38% dintre părinți cumpără mai puține rechizite și cărți pentru copii, pentru a face economii.

Soluția: Educație remedială prin joacă în Școala de Vară!

Perioada de implicare:

Alege suma

Altă valoare:
Lei

Mulţumim mult,
ai ales să donezi în total 30 LEI

Poți dona și prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA!

În perioada verii, 8 din 10 copii din mediul rural muncesc în gospodărie sau în afara ei. Foarte mulţi copii din satele României nu au mers niciodată într-o vacanţă şi unii dintre ei chiar nu şi-au părăsit niciodată comunitatea. De asemenea, lunile de vară reprezintă un interval în care se instalează pierderi de învățare – un fenomen binecunoscut, care se întâlnește în toate țările și mediile sociale. Astfel, în această vacanţă de vară, peste 10.000 de copii și adolescenți din mediul rural vor participa la Școala de Vară organizată de Fundația World Vision România.

Ce facem în Școala de Vară?

Şcoala de Vară presupune o serie de inițiative de educație remedială, precum şi educaţie nonformală, care combină învăţarea cu joaca pentru copii. Practic, pe lângă recuperarea materiei pierdute, Şcoala de Vară are o componentă importantă de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilități de viață independentă:

SC.de vara, 28.06.2021 (2)

Ateliere tematice de dezvoltarea abilităților de viață și a competențelor digitale, de orientare în carieră.

2021_07_07_WV_VC9 vs PM_VS_0064

Excursii, drumeţii, tabere, exerciții interactive, dezbateri și jocuri.

2021_07_07_WV_VC9 vs PM_VS_0095

Activități recreative în aer liber, acțiuni de voluntariat, precum campanii de ecologizare.

2021_07_07_WV_VC9 vs PM_VS_0005

Concursuri de creație, concursuri sportive și cercuri de arte.

Școala de Vară este o inițiativă care răspunde unei nevoi universale a copiilor și se adresează elevilor de toate vârstele, de la clasa I până la a XII-a, care participă la programele noastre. Pentru cei 10.000 de copii care în aceste luni vor merge la Școala de Vară a Fundației World Vision, vor fi singurele zile în care se vor simți cu adevărat în vacanță. Unii dintre ei vor recupera materia pierdută, un pas obligatoriu pentru a nu rămâne în urmă și a merge mai departe la școală. Alții vor afla ce știu și pot să facă și își vor descoperi pasiuni nebănuite. Pentru toți, Școala de Vară înseamnă o șansă.
În România, lipsurile materiale în care copiii trăiesc se reflectă și în accesul lor la resurse educaționale: circa 40% dintre părinții din mediul rural cumpără mai puține rechizite și cărți pentru copii, pentru a face economii. În condițiile în care bibliotecile școlare și cel publice sunt subfinanțate și au fonduri de carte, uneori, foarte sărace, iar oportunitățile de petrecere a timpului liber sunt practic inexistente la sate, copiii de la țară sunt, astfel, privați de șansa de a-și trăi copilăria. Mai mult, potrivit datelor Eurostat, în România se înregistrează cea mai mică rată de participare la activități culturale sau sportive din UE (sub 30% din populația în vârstă de peste 16 ani, raportat la un interval de 12 luni).

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!

Twitter
Visit Us
YouTube
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM

Partenerii noştri, care ne ajută să susţinem viitorul