Ashburn United States 0 donatori si 19 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Educatie

Schimbam destine

Consideram ca toti copiii trebuie sa stie sa citeasca si sa scrie functional pana la varsta de 11 ani si, de asemenea, sa fie capabili sa judece si sa se protejeze. De aceea programele noastre de educatie stimuleaza interesul copiilor pentru studiu.

Pe adolescenti ii pregatim pentru oportunitati economice si viata profesionala.


de copii participa la activitati de educatie formala si non-formala de copii merg la 50 de cluburii ale copiilor finantate de comunitate si World Vision Romania
de copii si-au imbunatatit performantele scolare
Doar 40% dintre elevii de 10-11 ani pot citi cursiv si fara greseli si numai 50% dintre ei pot intelege ceea ce citesc.

Un sfert dintre copii renunta la scoala din cauza saraciei si a rezultatelor proaste la invatatura.
 70% din populatia de la tara traieste in saracie, iar dintre acestia 282.000 sunt copii.

O carte costa 15 lei, o masa calda doar 8. 

Poate parea putin, dar acestia sunt bani pe care familiile sarace nu ii au.

Mai mult, 1 din 2 copii de la tara nu isi pot continua studiile la liceu.

Distantele mai mari de 20 km si dificultatile materiale ii descurajeaza. 


Cluburile copiilor – model de educatie non-formala

Peste 4.413 de copii participa in acest an la activitatile organizate in cele 50 de cluburi din comunitatile noastre din judetele Cluj, Constanta, Dolj, Ialomita, Vaslui si Valcea. Aici ei isi petrec timpul liber prin activitati de arta, educatie ecologica, proiecte de implicare comunitara si educatie crestina.

In plus, ei fac meditatii si participa la diverse jocuri educative si cu voluntarii World Vision Romania, astfel incat 95% dintre acesti copii au performanțe școlare mai bune la matematica și limba romana.

Analizand nevoile educationale ale copiilor am creat programe punctuale de educatie remediala. Astfel, am desfasurat un program de recuperare scolara pentru copiii cu dificultati majore la invatatura, in care au fost inclusi 55 de copii din Camarasu – Cluj și 65 din Cobadin – Constanța. Punem accent pe dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si pe competentele de scris, citit si socotit, a caror lipsa conduce la inadaptare scolara si sociala.


Scoala dupa scoala – educatie si servicii sociale

"Scoala dupa scoala" este un program pentru copiii intre 6 - 11 ani, destinat prevenirii abandonului scolar. Programul include 5 proiecte pilot care se desfasoara in 4 comunitati rurale si una urbana. Copiii isi imbunatatesc performantele la invatatura cu ajutorul voluntarilor din comunitate si nu mai renunta la scoala. Ei primesc o masa calda si isi petrec timpul liber intr-un mediu sigur prin activitati recreative, consiliere individuala si de grup. Astfel nu mai sunt expusi la neglijare, abuz, exploatare, trafic si delincventa. Prin activitatile extrascolare isi imbogatesc abilitatile de viata si dobandesc competente de leadership.

Programul include si o componenta pentru parinti. Acestia sunt consiliati in legatura cu prevenirea riscului de neglijare, abuz si exploatare.

Proiectele pilot se desfasoara la Cluburile Copiilor sau in scolile din Camarasu si Aghiresu - Cluj, Draxeni - Vaslui, Vladeni - Iasi si Sectorul 5 din Bucuresti.

Vezi studiul "Scoala, inima comunitatii - 2011" care fundamneteaza programul "Scoala dupa scoala" al fundatiei noastre.


"Vreau in clasa a noua" - burse scolare la liceu

Elevii cu potential din mediul rural isi continua studiile la liceu sau la scoala profesionala datorita burselor de studiu primite de la donatori romani individuali si companii.

Fondurile acopera total sau partial costuri de cazare, transport, imbracaminte, incaltaminte, rechizite. Elevii invata sa-si administreze bugetul, sa fie responsabili si independenti. Prin activitati educative si de socializare sunt sprijiniti sa obtina rezultate scolare bune si sa se integreze in noul mediu scolar si social. Timp de 5 ani in acest proiect au fost inclusi peste 500 de elevi. In 2009 programul de burse scoale la liceu "Vreau in clasa a noua" a primit Premiul pentru Excelenta in Comunicare la Gala PR Award.

Pe langa bursele primite de la donatori romani, cativa tineri liceeni sunt sustinuti cu fonduri venite de la World Vision International.  


"Alege Scoala!" – reducerea abandonului scolar prin activitati catehetice

http://alegescoala.worldvision.ro/

Proiectul "Alege Scoala!" dedicat mentinerii in educatie a elevilor de 6 – 16 ani si prevenirii parasirii timpurii a scolii a constat in actiuni pentru copii – lectii de cateheza, tabere de creatie si concusuri cu premii – organizate cu ajutorul profesorilor de religie si a preotilor special formati pentru aceste activitati.

Acest proiect cu finantare europeana s-a desfasurat in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana in perioada 2010 - 2013.

Copiii au luat contact cu modele si deprinderi noi, au capatat incredere in propriile abilitati si au descoperit noi modalitati de a se exprima.

Rezultate:
  • 29.207 de copii au participat la atelierele de arta. Acestia sunt elevi cu risc de parasire timpurie a scolii, delincventi juvenili, copii care au parasit devreme scoala sau care nu au absolvit invatamantul obligatoriu, precum si prescolari.
  • 9.618 de copii au mers in 235 de tabere estivale de creatie "Licar de lumina", organizate in centre pastorale ortodoxe.
  • 3.206 de preoti si profesori de religie au sustinut programul si au participat la cele 247 de sesiuni de formare
Vezi film realizat de Trinitas TV