Ashburn United States 0 donatori si 72 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Despre proiect


Stiati ca ...
Unu din doi copii 25 la suta 350000 de copii traiesc in saracie
din mediul rural nu isi poate
continua studiile la liceu
dintre elevii din Romania
nu urmeaza vreo scoala sau
daca au urmat-o au intrerupt-o
copii traiesc in saracie extrema,
confruntandu-se deseori cu lipsa unei
alimentatii corespunzatoare, a incaltamintei,
imbracamintei si a rechizitelorDe aici pornesc o serie de efecte negative printre care cel mai grav este, probabil, ca acel copil nu va avea sansa unui viitor mai bun. Pana acum, cu ajutorul sponsorilor, 215 copii din 4 judete (Cluj, Iasi, Dolj si Valcea) au terminat cu bine liceul.
 

Fii sponsor in proiectul "Vreau in clasa a noua" si ofera-i bursireului selectat:
 

Fii sponsor in proiectul Vreau in clasa a nouaCum functioneaza proiectul
 

Alege copilul
Scrie-i si viziteaza-l
Schimba-i viitorul


Afla mai multe despre proiect
 
 
Intrebari frecvente

Cat dureaza implicarea mea in acest program?

World Vision sprijina copiii inscrisi in program pe toata perioada liceului. Ideal este sa-l sustii timp de patru ani, atat cat dureaza liceul. Daca intervine o situatie speciala si nu vei mai putea efectua donatii,  poti renunta. World Vision va incerca sa gaseasca un alt donator pentru copilul pe care l-ai sustinut pana in acel moment.

Ce se intampla daca nu pot efectua donatia intr-o luna?

Daca din orice motiv, se intampla sa nu poti plati bursa elevului, World Vision ii va asigura bursa in luna respectiva astfel incat copilul sa beneficieze in continuare de toate componentele proiectului. Te rugam insa sa tii cont ca World Vision face eforturi considerabile pentru a asigura aceste fonduri si sa incerci sa reduci la minim asemenea situatii.

Sprijinul financiar este acordat doar in lunile de scoala?

Bursa lunara este acoperita si in lunile de vacanta. Cu acesti bani, pe timpul verii, bursierul va participa la o tabara de vara, la munte sau la mare, organizata de World Vision. Aceasta tabara le va oferi ocazia sa iasa din comunitatea in care traiesc, sa cunoasca si sa socializeze cu tineri de varsta lor.

Ce beneficii primesc?

Cel mai important beneficiu de care dispui prin acest program este satisfactia contributiei personale, directe, la educatia unui copil. Stii in orice moment cine este beneficiarul donatiei tale si vei primi o corespondenta consistenta care va include:
  • Scrisoare de prezentare: in aproximativ 30 de zile din momentul in care efectuezi prima donatie, vei primi o scrisoare de prezentare din partea copilului.
  • Felicitare de Craciun: Craciunul reprezinta un alt motiv sa pastrezi legatura cu elevul sustinut, intrucat vei primi de la acesta o felicitare.
  • Raport de progres anual: afla la fiecare sfarsit de an scolar rezultatele copilului la invatatura, precum si impactul donatiei tale in viata lui si a familiei.

Un copil poate primi sprijinul financiar de la mai multi donatori?

Fiecare copil inscris in program are un singur donator. Tocmai de aceea, este foarte important ca donatorii nostri sa efectueze plati constante si sa incurajeze copilul sa invete.

Cum ii pot scrie copilului pe care il ajut?

World Vision este dedicat apararii sigurantei, intimitatii si demnitatii copiilor. Din acest motiv, te rugam sa contactezi copilul numai prin intermediul organizatiei noastre.
Donatorii nu pot afla datele de contact ale copiilor (adresa, numar de telefon, adresa de e-mail), acelasi lucru fiind valabil si pentru copii. De asemenea, pentru a micsora timpul in care aceste scrisori ajung la copil, le puteti trimite scanate pe adresa de e-mail: burse@wvi.org.

Este obligatoriu sa ii scriu copilului pe care il sustin?

World Vision incurajeaza comunicarea dintre donator si copil. Pe langa sprijinul financiar pe care il oferi, copilul are nevoie si de sprijin moral. Copiii pretuiesc scrisorile si fotografiile pe care le primesc de la donatori. Pentru ei, reprezinta o reconfirmare ca cineva are incredere in ei si ii sustine. Insa decizia de a-i scrie copilui iti apartine.

Eu pot sprijini mai mult de un copil?

Da! Poti sprijini cati copii doresti si vei primi de la fiecare dintre ei corespondenta specifica proiectului.

Pot vizita elevul sponsorizat?

World Vision Romania incurajeaza intalnirea dintre donator si copil. Avand in vedere responsabilitatea pe care o avem fata de copiii beneficiari ai proiectelor noastre, citeste mai jos cateva informatii de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa il vizitati pe copilul pe care il sponsorizezii:
  • Intrucat organizarea unei vizite cere timp, te rugam sa ne contactezi cu aproximativ 3 saptamani inainte de vizita.
  • Inainte ca vizita sa aiba loc, trebuie sa ne trimiti un cazier judiciar valabil pentru tine si persoana care te va insotii la vizita, la adresa de e-mail burse@wvi.org. Acest cazier constituie o conditie obligatorie pentru toti donatorii precum si pentru alte persoane care vor participa la vizita.
  • Intalnirea cu copilul pe care il ajuti va avea loc in biroul zonal World Vision din judetul din care provine copilul sau intr-un alt loc public ales de tine.
  • World Vision Romania te va pune in contact cu un angajat al sau care sa te insoteasca pe parcursul vizitei.

Ii pot trimite cadouri copilului sponsorizat?

Daca doresti, ii puteti trimite copilului mici atentii, oricand in timpul anului. Copilul iti va raspunde printr-o scrisoare de multumire. Te rugam sa nu trimiti alimente perisabile, medicamente, articole de imbracaminte sau incaltaminte folosite si bijuterii din aur.De asemenea, te rugam sa tii cont ca este adesea dificil pentru celelalte familii din comunitate sa inteleaga de ce un copil primeste mai multi bani sau daruri decat ceilalti.


Testimoniale