Istoric

World Vision România

de 27 de ani pentru copiii de la sate

Finalizarea a doua programe de dezvoltare comunitară în Dolj şi Vâlcea.

Start programului Pâine şi Mâine prin care copiii din clasele primare primesc o masă caldă şi sprijin în efectuarea temelor la şcoală.

Start programului de burse “Vreau în clasa a noua!” acordate copiilor fără posibilităţi materiale din mediul rural.

Intrarea în Uniunea Europeană creează oportunităţi pentru proiecte cu fonduri structurale care vizează reducerea abandonului şcolar, integrarea socială pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi precum şi „reinventarea” meseriilor tradiţionale de la sat.

World Vision România acordă intervenţie de urgenţă pentru victimele afectate de inundaţii sau de frig.

World Vision România lansează sectorul de Agricultură şi Dezvoltare Rurală pentru proiectele de Dezvoltare Economică destinate consolidarii fermelor de subzistenţă.

În total, World Vision România derulează 8 programe de dezvoltare comunitară în judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Vaslui şi Vâlcea pentru 40.000 de copii din mediul rural.

Se derulează primul program de dezvoltare comunitară rurală pentru educaţia, sănătatea şi protecţia copiilor vulnerabili judeţul Iaşi;

World Vision România începe activitatea pe termen lung în România, sprijinind peste 100.000 de copii aflaţi în insituţii rezidenţiale de protecţie a copilului, prin îmbunătăţirea standardelor de îngrijire şi schimbare a mentalităţii personalului.

World Vision oferă ajutor de urgenţă victimelor din România afectate de cutremurul din 4 martie 1977.

World Vision: 70 de ani de miracole în jurul lumii

  • astăzi: World Vision ajută mai mult de 4 milioane de copii din 100 de ţări.
  • anii 2000: a sprijinit victimele afectate de tsunami-ul asiatic, cu redresare pe termen scurt și recuperare pe termen lung.
  • anii ’90: World Vision a provocat Biserica să vină în întâmpinarea crizei SIDA, chiar şi atunci când era un subiect controversat.
  • anii ’80: când Etiopia a fost lovită de o foamete cumplită, World Vision a strâns mâncare și medicamente, a forjat puţuri cu apă şi a sprijinit dezvoltarea agriculturii, lăsând în urmă recolte bogate, apă curentă și speranță pentru viitor.
  • anii ’70: World Vision a ajutat refugiaţii vietnamezi prin operaţiunea Seasweep.
  • anii ’60: World Vision a inițiat primele programe de intervenție de urgență, pentru a ajuta victimele dezastrelor naturale cu hrană, îmbrăcăminte și medicamente.
  • anii ’50: Bob Pierce a creat World Vision pentru a-i ajuta pe copiii rămaşi orfani în urma războiului coreean.
  • 1947: Bob Pierce a început povestea World Vision ajutând o fetiţă sărmană cu ultimii 5$ pe care îi avea în portofel.
Donează