Ashburn United States 0 donatori si 61 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Cooperare transnațională, servicii de consiliere în carieră, calificare și recalificare pentru angajații din regiunile de dezvoltare Centru, Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, București și Ilfov
POSDRU/164/2.3/S/134056

NOUTATI DIN PROIECTUL
“ATELIERUL DE MESERII”

„Atelierul de meserii” contribuie la dezvoltarea capitalului uman prin oferirea serviciilor de consiliere şi orientare profesionala angajatilor, cursuri de calificare si recalificare in domeniile: patiser, operator introducere, prelucrare si validare date, lucrator comercial, ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator social si Infirmiera.

Fundatia World Vision Romania desfasoara acest proiect in parteneriat cu Ascendo SRL, Centrul de Resurse si Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS si L`Institut National de Formation et d’Application – INFA (Franta).

Prin acest proiect, 2.200 de persoane angajate, din mediul rural şi urban, vor fi sprijinite in dezvoltarea lor profesionala. Ne adresam cu precadere muncitorilor necalificati, celor cu nivel scazut de calificare şi persoanelor care doresc sa obtina o calificare suplimentara.

Participantii la proiect beneficiaza gratuit de consiliere şi orientare profesionala, cursuri de calificare / recalificare in meseriile: lucrator comercial, patiser, lucrator social, infirmiera, ingrijitoare batrani la domiciliu, operator introducere, prelucrare şi validare date.

Pana in prezent, 2.351 persoane au beneficiat de servicii de consiliere si orientare profesionala. In urma acestor servicii, fiecarei persoane i-a fost elaborat profilul vocational si pornind de la acesta, a fost informata cu privire la posibilitatile de dezvoltare personala. 2016 de persoane (membrii ai grupului tinta) au primit recomandari pentru a urma unul dintre cursurile sustinute in cadrul proiectului.

Distribuirea grupului tinta pe diferitele tipuri de cursuri este:
- 420 de persoane au participat/participa la cursul de Lucrator comercial;
- 364 de persoane au participat/participa la cursul de Ingrijitoare batrani la domiciliu;
- 393 de persoane au participat/participa la cursul de Patiser;
- 223 de persoane au participat/participa la cursul de Operator introducere, prelucrare si validare date;
- 392 de persoane au participat/participa la cursul de Lucrator Social;
- 224 de persoane au participat/participa la cursul de Infirmiera;

Ca urmare a participarii la cursuri si a promovarii examenului ANC, 1695 de persoane din grupul tinta au obtinut certificatul de absolvire ANC recunoscut la nivel national : 293 s-au calificat in meseria de Lucrator comercial, 329 in meseria de Patiser, 331 au obtinut calificarea de Ingrijitor batrani la domiciliu, 222 de beneficiari s-au calificat in meseria de Infirmiera si 357 in meseria de Lucrator social. In luna iunie s-a finalizat si cursul de Operator introducere, prelucrare, validare date care s-a derulat in Valcea. 27 participanti la acest curs au obtinut certificate de calificare, iar in luna iulie alti 136 de participanti au obtinut certificate de calificare in acest domeniu (au fost sustinute examene in Pitesti-27 certificati, Cluj-27 certificati, Bucuresti-28 beneficiari certificati, Bacau-28 certificati si Valcea-grupa 2 cu 26 beneficiari certificati).

Asigurand accesul populatiei urbane cat si rurale la consiliere, orientare si formare profesionala, proiectul contribuie semnificativ la indeplinirea misiunii World Vision Romania si anume asigurarea unui viitor mai bun copiilor. Persoanele interesate de inscrierea in proiect sunt invitate sa ne contacteze la tel. 0732.717.760 sau email angelica_moisescu@wvi.org, persoana de contact Angelica Moisescu.